Deze slackliner laat zien dat alles mogelijk is

De 23-jarige Kimberly Weglin begon pas twee jaar geleden met slackline, maar doet nu al de meest bijzondere trucs op grote hoogte.

Lees ook

Als je er maar in gelooft.

De 23-jarige Kimberly Weglin begon pas twee jaar geleden met slackline, een sport waarbij je dient te balanceren op een strakgespannen band. Toch oefent de Amerikaanse nu al de meest bijzondere stunts uit op grote hoogte.

Samen met een aantal vrienden bewandelt Weglin lijnen op prachtige plekken in de natuur, soms op wel zestig meter hoogte. Laatst was de Amerikaanse in het beroemde nationale park Yosemite, waar ze een lijn van wel meer dan 120 meter spande voor de enorme Vernalwaterval.

Sometimes you have to feel small and insignificant to truly understand how grand this world really is.

Een foto die is geplaatst door Kimberly Weglin (@_kimw_) op

Het was een lastige klus om te balanceren naast zo’n enorme waterval, zegt Weglin. ‘Just sitting out there next to the water makes you feel sick!’, legde ze uit aan de Daily Mail. Door toch een poging te wagen kregen Weglin en haar vrienden een uniek uitzicht op de waterval – én een unieke foto.

Fun fact: de vriendengroep moest sneller dan verwacht vertrekken uit Yosemite. De reden: Obama kwam een hike maken met zijn familie. De daredevil had graag haar slackline-kunsten vertoond aan de president van de Verenigde Staten, maar dat was helaas niet mogelijk.

Bekijk voor meer indrukwekkende foto’s de Instagram-account van Kimberly Weglin.

Waarom touwtje springen hartstikke goed voor je is >

Laatste nieuws

Zie ook