Actrice rekent af met bodyshamers

Actrice Bryne Huffman pakt bodyshamers aan.

Lees ook

Bodyshaming. Moet. Stoppen.

Toen Brynne Huffman de deur uit ging in een wit shirt met daaronder een korte broek en slippers, kreeg ze te horen dat haar kledingkeuze niet bij haar lichaam paste. De 39-jarige actrice rekent af met mensen die anderen beoordelen op hun uiterlijk.

Aangevallen

Ze stond in de rij voor de kassa van een winkel toen een vrouw besloot haar mond open te trekken. “Ik stond tussen twee vrouwen”, schrijft ze op Facebook. “Mevrouw #1 stond voor me en was zo’n zestig jaar oud. Toen ik achter haar aansloot, lachte ze naar me en complimenteerde ze me over mijn haar. Mevrouw #2 die achter me stond, moest ook lachen. Zij was rond de dertig jaar oud, zag er goed uit en had maatje 36. Ze zei: ‘Je haar zit inderdaad goed, maar je zou misschien nog eens moeten nadenken voor je een korte broek uit de kast trekt.’” Brynne voelde zich aangevallen vanwege haar lichaam.

Wat de vrouw ook met haar opmerking bedoelde, ze had hem beter voor zich kunnen houden. Want wie is zij om te oordelen over andermans kleding en uiterlijk? “Het enige wat ik wilde is naar huis gaan en andere kleren aantrekken”, meldt Brynne. “Dat maakte me ontzettend kwaad. Je kunt een probleem hebben met mijn lichaam. Ik heb dat niet. En ik heb hard gewerkt om er oké mee te zijn. Vrouwen, haal elkaar niet naar beneden. Ben er voor elkaar.”

Viral

Het verhaal van de actrice ging viral nadat het werd opgepakt door Love What Matters, sinds dat moment is het meer dan 160.000 keer gedeeld. Brynne kreeg veel steun van andere vrouwen en dat heeft haar doen besluiten om de hashtag #ShortsOnSaturday in het leven te roepen, die mensen oproept om simpelweg een korte broek te dragen op zaterdag én ermee de deur uit te gaan.

Ze hoopt dat mensen in het vervolg complimenteuzer zijn en anderen laten weten dat ze er goed uitzien. Ook hoopt ze dat vrouwen voor elkaar opkomen als een bodyshame moment zich voordoet.

Wij geven haar allesbehalve ongelijk.

Inspirerend: bruid geeft borstvoeding voor het altaar >>

Laatste nieuws

Zie ook