Veroudert je huid écht door het licht van je telefoon?

Veroudert je huid écht door het licht van je telefoon?

Oh oh…

Ligt jouw telefoon altijd binnen handbereik en zit je het grootste deel van de dag achter je laptop? Dan moet je je zorgen maken om je huid, waarschuwen dermatologen. Het blauwe licht kan namelijk schadelijk zijn voor je huid en zou deze sneller verouderen.

Blauw licht vs. zonlicht

Het blauwe licht zou even slecht zijn voor je huid als uv-straling van de zon, als het niet nóg erger is. Het gaat namelijk dieper dan het zonlicht en heeft een negatieve impact op je cellen wat betekent dat het verouderingsproces van de huid wordt versneld. Gebruik je een voedende gezichtscrème met een SPF-factor erin, dan wordt de schade beperkt. “En vermijd het gebruiken van je telefoon als de zon schijnt”, waarschuwt huidexpert Kate Kerr. “De reflectie van het licht via je telefoonscherm is dan nog schadelijker.”

Je kunt er naast een goede crème voor kiezen om een serum te gebruiken die koperpeptide bevat. “Dit weet je huid op vele vlakken te herstellen”, aldus Shabir Daya van VictoriaHealth.com. “Bijvoorbeeld weefselschade, verlies van elasticiteit, ongelijke pigmentatie en fijne rimpels.”

Telefoon wegstoppen

En je zult er bovendien aan moeten geloven om je telefoon vaker in je tas te stoppen en hem daar in te laten zitten. “Elektromagnetische straling wordt uitgezonden door computerschermen, tablets en mobiele telefoons”, legt wetenschapper Nausheen Qureshi uit aan The Telegraph. “Als je hier vaak aan wordt blootgesteld, wordt de schade erger. Je DNA kan zichzelf niet meer herstellen, doordat het reparatieproces niet kan opboksen tegen de negatieve effecten. Het enige wat helpt zijn goede huidverzorgingsproducten en een vermindering van de blootstelling aan beeldschermen.”

Deze video bewijst dat iedereen een bikinibody heeft >>

Laatste nieuws