3 x tekenen dat je toe bent aan een volgende stap in je carrière

 Soms is het gewoon tijd voor een nieuwe uitdaging in je carrière.

Lees ook

Go for it.

Het is zo lekker veilig om op je plek te blijven zitten in het vertrouwde bedrijf waar je al jaren werkt. Maar soms is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Lees onderstaande punten, wellicht ben je toe aan een volgende stap in je carrière:

1/ Haal je er nog wel voldoening uit?

Vraag jezelf iedere week af wat er wel en niet goed is gegaan, en wat je hierna zou willen doen. Deze vragen helpen je te focussen op de voldoening die je uit je werk haalt en of je doelen nog wel uitdagend genoeg zijn.

2/ Het wordt te makkelijk

Er is een groot verschil tussen je afspraken nakomen en je stinkende best doen om het beste eruit te kunnen halen. Merk je dat je alles van een leien dakje gaat en je de functie die boven de jouwe staat interessanter vindt, dan is het verstandig om eens te kijken welke vacatures er openstaan. Oriënteren kan nooit kwaad.

3/ Je wordt er ongelukkig van

Ga je iedere dag met lood in je schoenen naar je werk en kan je niet wachten tot de dag voorbij is? Ook dan is het verstandig eens te kijken wat je anders kunt doen. Misschien niet eens een stapje hogerop, maar ‘gewoon’ een carrièreswitch.

Durf je dromen na te jagen!

Zo’n foto bij je sollicitatiebrief vergroot je kans op succes >>

Laatste nieuws

Zie ook