Deze maaltijden werden op de Titanic geserveerd

Hoewel het alweer 104 jaar geleden is dat de Titanic zonk, blijft het schip mensen over de hele wereld fascineren. Zo ook de menu's die werden geserve

Lees ook

My heart will go on.

Hoewel het alweer 104 jaar geleden is dat de Titanic zonk, blijft het immense schip mensen over de hele wereld fascineren. Niet alleen vanwege het tragische verhaal, maar ook omdat het de samenleving van die tijd op een bijzondere manier weergeeft. Case in point: de maaltijden voor de passagiers in de eerste, tweede en derde klas.

Zoals verwacht bestond het menu voor de eerste klas uit heerlijke delicatessen als rosbief, gegrilde karbonades en kip à la Maryland. Zelfs het papier zag er chic uit.

titanic menu eerste klas

Hoewel de maaltijden voor de passagiers in de tweede klas zeker minder waren, stonden er nog altijd lekkere dingen op het menu. Denk aan gebakken schelvis, lamsvlees en gebraden kalkoen in cranberrysaus.

titanic menu tweede klas

titanic menu tweede klas

Het menu voor de derde klas is een stuk minder aantrekkelijk dan dat van de tweede klas. Aan deze passagiers werd nauwelijks ontbijt, lunch en diner geserveerd. Rijstsoep en gekookte aardappelen anyone?

titanic menu derde klas

Dit was de populairste film in jouw geboortejaar >>

Laatste nieuws

Zie ook