Dit kun je beter niet op social media zetten als je die baan wil

Als je in de running bent voor een nieuwe ben, zet je natuurlijk alles op alles om die functie uiteindelijk te krijgen. 

Lees ook

Voor je eigen bestwil.

Als je in de running bent voor een nieuwe ben, zet je natuurlijk alles op alles om die functie uiteindelijk te krijgen. Een nette sollicitatiebrief, verzorgd cv en de juiste outfit op je gesprek; je trekt er alles voor uit de kast.

Wat je niet moet vergeten? Je social media-accounts updaten. Uit onderzoek van Tempo Team blijkt namelijk dat minstens een kwart van de werkgevers je Facebook, Twitter en Instagram checkt vóór ze overwegen je aan te nemen.

Wat je er beter niet op kunt zetten? Lees en leer:

1/ (Te veel) alcohol

Leuk dat je afgelopen weekend zo’n gezellige avond hebt gehad, maar de hele wereld mee laten genieten via Facebook kun je beter laten. Je potentiële nieuwe baas kan een verkeerde indruk van je krijgen en dat zou zonde zijn.

2/ Taalfouten

Het is logisch dat je je sollicitatiebrief beter checkt op spel- en grammaticafouten dan een snelle tweet die je online gooit. Maar ziet je werkgever dat, dan staat het toch ontzettend slordig.

3/ Je huidige baan afbranden

Heb je het niet naar je zin op je huidige werk, praat hier dan over met je familie, vrienden of die collega die er hetzelfde over denkt als jij. Het komt negatief over. Niet alleen voor je baas van nu, maar ook voor die in de toekomst.

4/ Niets posten

Geen social mediaprofielen hebben of er nooit wat opzetten, is in de digitale cultuur anno nu ook niet heel slim. Het kan lijken alsof je iets te verbergen hebt of dat je nogal van de oude stempel bent. Je hoeft niet per se op álle kanalen aanwezig te zijn, maar een LinkedIn-profiel is aan te raden.

Dít is het beroep van de liefde van je leven >

Laatste nieuws

Zie ook