Inspirerend: bruid geeft borstvoeding voor het altaar

#powerlady Het is en blijft een ding: waar kun je wel of niet borstvoeding geven? Viral De 30-jarige Christina en haar negen maanden oude baby Gem

Lees ook

#powerlady

Het is en blijft een ding: waar kun je wel of niet borstvoeding geven? De Canadese Christina Torino-Benton uit Montreal besloot het taboe te doorbreken op een wel heel bijzondere plek, namelijk midden in haar trouwceremonie.

Viral

De 30-jarige Christina en haar negen maanden oude baby Gemma zijn het gesprek van de dag als op internet een foto verschijnt waarop te zien is dat de bruid haar kind voedt voor het altaar. “In de kerk was het zo’n veertig graden en Gemma had het heel warm”, vertelt de moeder aan Daily Mail. “Ze had geen dutje gedaan en zat niet lekker in haar vel.” Toen ze begon te huilen, zei het moederinstinct van Christina dat het foute boel was. “Ik kon me niet concentreren op de ceremonie. Het enige waar ik aan kon denken was haar in mijn armen nemen en troosten.”

Veel mensen dachten dat Gemma haar ouders tot last was tijdens het borstvoedingsmoment. “Integendeel, het was fijn om haar dicht bij ons te hebben. Het is altijd prettig om haar om ons heen te hebben.”

 Trots

Christina plaatste een kiekje van het bijzondere moment op Facebook. “Praat over borstvoeding. Altijd en overal”, schreef ze erbij. “Dat moment dat je gaat trouwen en je baby hongerig wordt. Ik ben zo trots op mezelf!”

Het is volgens de pasgetrouwde Canadese belangrijk om foto’s als deze met de wereld te delen. “Zulke dingen gebeuren. Ik ben niet de enige en ik hoop ook niet de laatste te zijn. Hopelijk zullen meer mensen het dan accepteren en begrijpen.”

Verschillende reacties

Echter, niet alle reacties op de foto zijn even mild. De een reageert met de vraag waarom ze geen melk heeft afgekolfd om haar kind te voeden, de ander reageert heftiger. Christina: “Sommige mensen vergelijken borstvoeding met allerlei belachelijke dingen en hebben er een vreemde kijk op. Ik was een beetje verbaasd, want voordat ik deze foto plaatste heb ik nooit negativiteit rond het onderwerp gevoeld.”

Christina is daar niet de enige in. “Er zijn veel vrouwen die hetzelfde meemaken en het is fijn om steun te kunnen zoeken bij elkaar.”

Laatste nieuws

Zie ook