Gaaf! Bij deze eilanden kun je over water lopen

Over water lopen onmogelijk? Niet dus! Dit nieuwe project van kunstenaar Christo Javacheff maakt het mogelijk om over water van eiland naar eiland te

Over water lopen onmogelijk? Niet dus!

Het was een langgekoesterde droom die deze week eindelijk in vervulling ging: afgelopen donderdag liep kunstenaar Christo Javacheff over water. Ja, je leest het goed. De kunstenaar testte zijn nieuwste project genaamd The Floating Piers, een drie kilometer lange loopbrug in Italië die een paar kleine eilanden met het vasteland verbindt.

“I think this is a record in the history of Christo’s special projects because he and the team realized it in 22 months; normally it takes decades”, zo vertelt Germano Celant, directeur van het project.

De brug is gemaakt van nylon dat gedurende de dag en afhankelijk van het weer van kleur verandert. Om ervoor te zorgen dat de brug niet weg zou drijven, moest deze worden bevestigd aan de ongelijke bodem van het meer. En daarvoor werden meerdere ingenieurs, bouwbedrijven, Franse diepzeeduikers en zelfs een team van Bulgaarse atleten ingezet.

En wij hebben goed nieuws! Vanaf 18 juni tot 3 juli kan iedereen dit bijzondere project gratis bezoeken. Bang zijn dat je verdrinkt is niet nodig, want er staat een team van boten en lifeguards klaar om dergelijke incidenten te voorkomen. Na 3 juli wordt de loopbrug afgebroken, gerecycled en verkocht. Je moet dus wel snel zijn!

Beeldcredit: Wolfgang Volz

Zou jij het durven? Lopen over de langste glazen brug ter wereld? >>

Laatste nieuws