6 reisbestemmingen om Nederlanders te vermijden

Dit zijn ideale alternatieven voor populaire reisbestemmingen waar de kans klein is dat je een Nederlander tegen het lijf loopt. Boeken maar!

Als we op vakantie gaan, reizen we het liefst naar een bestemming waar we zo min mogelijk Nederlanders tegenkomen. Hoewel het makkelijker gezegd dan gedaan is om onze landgenoten te ontlopen. “Je komt overal op de wereld Nederlanders tegen. Maar het lijkt erop dat we het fijn vinden om op vakantie echt helemaal weg te zijn”, zo vertelt Linda Hoebe, marketingmanager bij Skycanner. “Het omzeilen van Nederlanders kan bijvoorbeeld door buiten het hoogseizoen om te reizen of door te kiezen voor een minder voor de hand liggende stad.”

Benieuwd waar je dan naartoe moet? Dit zijn ideale alternatieven voor populaire reisbestemmingen, waar de kans klein is dat je een Nederlander tegen het lijf loopt.

1/ Gibraltar Ga je graag op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk of Spanje? Dan is dit Britse overzeese gebied aan de zuidkust van Spanje een perfect alternatief. Fish and chips én de Spaane zon; Gibraltar is the best of both worlds.

2/ Montenegro Fan van Italië? Ook Montenegro is een combinatie van prachtige oude steden, stranden en azuurblauwe zee. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn…

3/ Cyprus Dit eiland is ideaal voor mensen die dol zijn op Turkije en Griekenland, want het is rijk aan invloeden uit beide landen. Bonus: een heerlijke en betaalbare keuken.

4/ Slowakije Bezoek je graag de sprookjesachtige kastelen in Beieren of het uitgestrekte Zwarte Woud in Duitsland, dan is Slowakije een goede alternatieve droombestemming.

5/ Japan Je verwacht het niet, maar Japan is de perfecte bestemming voor mensen die graag naar Marokko op vakantie gaan. Wat deze twee landen gemeen hebben? Hun exotische klimaat en het onverwachte. Bezoek de prachtige tuinen vol kersenbloesems, de schitterende tempels en kastelen in Kyoto of boek een citytrip naar Tokyo. Ben je daar al een keer geweest? Reis dan naar Okinawa, een Japans eiland met prachtige koraalriffen dat niet onderdoet voor de eilanden in de Caraïbische Zee.

6/ Réunion Fan van het tropische Curaçao? Boek dan een vakantie naar Réunion, een Frans overzees gebied gelegen aan de oostkust van Madagaskar. Een combinatie van beeldschone smaragdgroene wouden en kristalheldere zeeën waar je kunt duiken en snorkelen. Ben je een avonturier? De kronkelende bergrivieren zijn ideaal om te raften.

Lees ook: Dit is het beste moment om goedkope vliegtickets te scoren

Bron: Skyscanner | Beeld: iStock

Laatste nieuws