Yes! In de sloppenwijken van Rio is nu gratis balletles voor ALLE meisjes

Yes! In de sloppenwijken van Rio is er nu gratis balletles voor ALLE meisjes

Onder één voorwaarde.

Niemand zou je er ooit van moeten weerhouden om in je dromen te blijven geloven. Natuurlijk zijn er situaties waarin je het niet zelf in de hand hebt, maar: wonderen bestaan soms écht – juist op plekken waar je ze het minst verwacht. Zoals in een van de armste sloppenwijken van Rio de Janeiro, waar de 22 jarige Tuany Nascimento gratis balletles geeft aan jonge meisjes. Op deze manier wil ze de meisjes discipline aanleren en ze helpen om groots te blijven dromen.

De jonge ballerina zette haar droom om professioneel danseres te worden aan de kant vanwege financiële problemen, maar ze hield vast aan haar ambities door iedere dag buitenshuis te blijven oefenen. Op deze manier maakte ze haar community enthousiast voor het dansen en voor ze het wist gaf ze les aan 2 à 3 leerlingen. En wat begon met 3 danseresjes groeide uit tot 50. Tuany Nascimento’s lessen zijn geheel kosteloos, de enige voorwaarde is dat de meisjes hun rapport meenemen om te laten zien dat ze goeie cijfers halen op school.

“Classical ballet is one of the art forms that most transforms a person,” verteld Nascimento. “You have rules, you have discipline. The majority [of the girls] think: I’m going to get a job near my home, then I’ll be a mother. I want to show them that the world is large. Let’s have girls who have an educated mind and are looking for a better future.” Tot slot zegt ze: “Dancing transformed me — so why not use this art to transform these girls?”

Bekijk hier Nascimento’s inspirerende verhaal >>

Deze vrouwen fietsen 14.000 kilometer voor vrouwenrechten >>

Laatste nieuws