Dit model reageert briljant op body shamers die beweren dat ze te dun is

De negatieve reacties stroomden binnen toen er een foto van Australisch model Genevieve Barker op Instagram verscheen. Haar reactie van fantastisch.

Lees ook

#teamBarker

Fotografe Brydie Mack werd belaagd door body shamers toen ze een foto van het Australische model Genevieve Barker op Instagram postte. Het internet ontplofte door de vele negatieve reacties die binnen stroomden.

Barker sprak Daily Mail over de hypocriete reacties en zei: “Ik zie continu artikelen voorbijkomen van mensen die plus-size-haters veroordelen en schrijven hoe verschrikkelijk het is dat een vrouw een andere vrouw ‘te dik’ noemt. Maar als mensen met ‘te dun’, ‘eet iets’, ‘mager’ of ‘walgelijk’ op foto’s van dunne vrouwen reageren, wordt dat gezien als het opkomen voor ‘echte vrouwen’. Ik ben dun en ik ben ook een echte vrouw.”

Gelukkig waren er ook enkele rationele Instagrammers die hun steun betuigden. Zo schreef een gebruiker: “Skinny is gewoon een ander type lichaam, dus stop met het bestempelen van dit lichaam als verkeerd of ongezond.” Een andere gebruiker herinnerde critici eraan dat er een mens van vlees en bloed achter de foto zit, door te schrijven: “Leef en laat leven. Stuur liefde aan de mooie en echte persoon op de foto die al deze hatelijke opmerkingen niet verdient.”

Genevieve Barker vertelde de Daily Mail dat ze niet ondervoed is en dat ze niet denkt dat het eten van een hamburger – een verzoek dat ze regelmatig krijgt van body shamers – ervoor zal zorgen dat haar lichaam wel geaccepteerd wordt.

Barker legt uit dat ze zich altijd heeft geschaamd voor haar lichaam, maar dat ze daar nu helemaal klaar mee is: “Ik ben van nature slank en ik werk hard voor mijn lichaam. Ik train als een atleet en ik eet voedingsmiddelen die me helpen bij het trainen en me energie geven voor lange shoots en castings. Ik ben gezond en sterk en ja, dun.”

You go girl!

Deze vrouw kreeg veel kritiek op haar bikinifoto en deelde nog meer bikinifoto’s >>

Laatste nieuws

Zie ook