Dit gedeelte van je vakantie maakt je het gelukkigst

Dit had je niet verwacht. Ken je dat? Nee – het gedeelte van je vakantie waarin je het meest gelukkig bent is namelijk al lang vóór dat wijntje: n

Lees ook

Dit had je niet verwacht.

Ken je dat? Dat moment dat je met een glas rode wijn op een zonovergoten terras zit aan de Spaanse/Italiaanse/Portugese/Franse kust? Het moment dat je je ultíem gelukkig voelt? Dat blijkt dus niet het beste moment van je vakantie te zijn.

Nee – het gedeelte van je vakantie waarin je het meest gelukkig bent is namelijk al lang vóór dat wijntje: namelijk is als je de reis aan het voorbereiden bent.

Uit een studie uit 2010 blijkt dat een reisje plannen je gelukkiger kan maken dan het daadwerkelijke op vakantie gaan. In totaal werden voor het onderzoek 974 Nederlanders ondervraagd naar hun geluksgevoel, zowel voor als na een vakantie. Uit de resultaten bleek dat alle vakantiegangers vóór hun tripje extra gelukkig waren. Dat komt volgens de onderzoekers waarschijnlijk doordat mensen enthousiast zijn en zin hebben om te vertrekken. Na hun vakantie waren mensen niet happier dan niet-vakantiegangers.

Dusse, Google je rot naar de hotste stranden van jouw vakantiebestemming en droom erop los, het geeft je geluksgevoel alleen maar een dikke boost.

Dit zijn de mooiste stranden ter wereld >

Laatste nieuws

Zie ook