Wat de keuze van je webbrowser zegt over jou

Het zal je verbazen. De een zweert bij Safari, de ander wijkt nóóit af van Firefox. De Amerikaanse professor Adam Grant publiceerde kortgeleden ee

Het zal je verbazen.

De een zweert bij Safari, de ander wijkt nóóit af van Firefox. De meeste mensen hebben nou eenmaal een voorkeur als het om webbrowsers gaat. Maar wist je dat jouw webbrowser-voorkeur heel veel zegt over wie jíj bent? Lees snel verder.

De Amerikaanse professor Adam Grant publiceerde kortgeleden een nieuw boek, waarin hij uitlegt waarom sommige mensen succesvoller zijn in het bedenken van nieuwe ideeën dan anderen. In de inleiding vertelt hij over een interessant onderzoek van econoom Michael Housman, die onderzocht waarom de ene klantenservicemedewerker langer bij zijn job bleef hangen dan de ander.

Housman had beschikking tot de zoekgeschiedenis van wel 30 duizend klantenservicemedewerkers. De resultaten waren verrassend: mensen die Firefox en Chrome gebruikten bleven 15 procent langer bij hun jobs hangen dan mensen die Safari of Internet Explorer gebruikten! Daarnaast meldden Firefox- en Chromegebruikers zich ook 19 procent minder vaak ziek, hadden ze tevredenere klanten én hogere verkoopcijfers. Kortom: Firefox- en Chrome-gebruikers deden het over het algemeen een stuk beter op het werk.

De verklaring daarvoor? Initiatiefrijkheid. Safari en Internet Explorer zijn de standaardbrowsers voor Mac’s en PC’s. De andere twee browsers eisen initiatief: je moet ze zélf downloaden en installeren. Een kleine moeite, maar het zegt wel iets over wie je bent als persoon. Neem je genoegen met wat je krijgt, of ga je actief op zoek naar wat je écht wil?

Die initiatiefrijkheid was ook terug te zien in het werk van de Chrome- en Firefox-gebruikers. Zo zochten ze slimmere manieren om klanten te helpen (vandaar die hogere verkoopcijfers) en als er iets was wat ze niet leuk vonden, losten ze het op. Dat verklaart ook het lagere afwezigheidspercentage: doordat de werknemers zelf de slingers ophingen, waren ze tevredener met hun job – en dus meldden ze zich minder vaak ziek.

Dus… Op welke browser heb jij dit artikel zojuist gelezen? ;).

Belangrijke informatie die we haast nóóit op onze cv vermelden >

Laatste nieuws