Tattoos zijn goed voor je gezondheid

Geloof het of niet, maar uit een nieuwe studie, gepubliceerd in de American Journal of Human Biology, blijkt dat het nemen van tattoos heel gezond is.

Lees ook

Zo blijkt uit onderzoek.

Geloof het of niet, maar uit een nieuwe studie, gepubliceerd in de American Journal of Human Biology, blijkt dat het nemen van tattoos je immuunsysteem versterkt.

De studie onderzocht 24 vrouwen en 5 mannen met een leeftijd tussen 18 en 47 jaar die van plan waren om een tatoeage te nemen. De onderzoekers van de universiteit van Alabama verzamelden speeksel van de deelnemers voor en na het zetten van een inktplaatje en testten het niveau van immunoglobuline A (een antilichaam dat optreedt tegen infecties zoals een verkoudheid) en cortisol (een stresshormoon dat je immuunsysteem kan aantasten).

Wat bleek? De mensen die al vaker een tatoeage hadden laten zetten, hadden een sterker immuunsysteem dan degenen die voor de eerste keer een tattooshop bezochten. Sterker nog: in het laatste geval werd het immuunsysteem zelfs aangetast.

Volgens de onderzoekers zijn er twee mogelijke oorzaken: (1) de tattoo-liefhebbers zijn niet (meer) bezorgd over het zetten van een nieuwe tatoeage, wat zorgt voor minder stress of (2) het lichaam van mensen met veel tatoeages is sterker geworden door de pijnlijke ervaringen.

Dus als iemand de volgende keer met een schuin oog naar je tattoo kijkt, kun je gerust zeggen dat je inktplaatje heel goed is voor je gezondheid.

Dankzij deze plaktattoos heb je nooit meer een maandagdip >>

Laatste nieuws

Zie ook