5x supergezonde frieten mét bietenketchup

Want ontneem ons nooit patat. Dol op friet, maar niet op wat het met je lichaam doet? 1/ Auberginefrieten Aubergines zijn bijzonder laag in calorie

Lees ook

Want ontneem ons nooit patat.

Dol op friet, maar niet op wat het met je lichaam doet? Geen zorgen: je kunt frieten maken van allerlei groenten – niet in de frituurpan, maar gewoon lekker gezond in de oven. En ze zijn nog goddelijk en knapperig ook. Met deze supergezonde frieten snoep jij je weg naar die beach body!

1/ Auberginefrieten

Aubergines zijn bijzonder laag in calorieën maar bevatten wél veel vezels, waardoor je er toch lekker vol van raakt. Aubergines zijn bovendien rijk aan verschillende mineralen en vitaminen (zoals ijzer, calcium en vitamine K). Snijd er dunne frieten van, besprenkel met wat olijfolie en bedek met amandelmeel of volkoren broodkruim en voilá: als ze uit de oven komen zijn ze prachtig knapperig.

2. Wortelfrieten

Lekkerder worden je worteltjes niet! Wortels zijn bovendien enorm gezond, caloriearm en ze bevatten veel bètacaroteen en vitamine C, B en E. Om knapperige frietjes te bakken hoef je ze alleen maar in frietvorm te snijden, te bedekken met olijfolie en wat zout en in de oven te bakken.

4. Pastinaakfrieten

Klinkt meteen culinair en daardoor tricky; is het niet! Deze vaak ondergewaardeerde wortel is supergezond en bevat bijvoorbeeld veel vitamine B en K en kalium. Snijd er frieten van, bedek ze met wat olijfolie, zeezout en rozemarijn, bak ze knapperig in de oven en we beloven: je weet níet wat je proeft.

5. Courgettefrieten

Van courgette kun je niet alleen pastazoodles maken; je kunt ze ook omtoveren tot formidabele frieten. Ze zijn bijzonder caloriearm, maar bevatten indrukwekkend veel mineralen, waaronder bijvoorbeeld kalium. Bedek ze met wat olie, kruiden, bloem (bijvoorbeeld kikkererwtenbloem) en volkoren broodkruim voor ze de oven in gaan, en onweerstaanbaar knapperige frieten zijn gegarandeerd.

En ook de ketchup hoef je niet te laten staan. We hebben een briljant recept voor een bietenketchup voor je.

300 gram bieten
1 theelepel knoflook, gehakt
200 ml appel- of wijnazijn
1 ui, gehakt
100 ml

Hak de bieten, ui en knoflook fijn. Doe alle ingrediënten in een pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen. Doe in een blender tot het een glad mengsel is. Voeg peper en zout toe voor smaak. Voilà!

DOWNLOAD HIER HET 30 DAGEN STRAK PLAN

En klik “gaan” aan bij het In 30 dagen strak event op Facebook zodat je dagelijks een flinke dosis recept-, work-out-, en receptinspiratie ontvangt.

Bron: Happyinshape.nl

Laatste nieuws

Zie ook