Waarom je je niet schuldig hoeft te voelen als je het ontbijt skipt

Waarom je je niet schuldig hoeft te voelen als je het ontbijt skipt

Lees ook

De verrassende waarheid.

Je hoeft maar te googelen en de wetenschappelijke onderzoeken die beweren dat het overslaan van je ontbijt funest is voor je gezondheid verschijnen op je beeldscherm. Maar wat blijkt? Het skippen van je ontbijt is helemaal niet zo slecht als we denken.

Verschillende onderzoekers hebben de bekendste ontbijtstudies onder de loep genomen en daaruit blijkt dat we al járen verkeerd worden geïnformeerd, zo meldt The New York Times.

Voedingsonderzoek legt vaak een link tussen het overslaan van je ontbijt en gewichtstoename, terwijl er in werkelijkheid helemaal geen oorzaak-gevolgrelatie bestaat. Daarnaast worden de bevindingen vaak niet goed vermeld en worden andere onderzoeken onterecht gebruikt om de resultaten te onderbouwen.

Hoe dat kan? Veel van deze studies worden gefinancierd door de voedingsindustrie, die de resultaten willen gebruiken om hun business een boost te geven. Zo financierde Kellogg een bekend onderzoek dat aantoonde dat cornflakes als ontbijt ervoor zorgt dat je afvalt. En ontbijtgranenproducent Quaker sponsorde een studie waaruit bleek dat de consumptie van havermout zorgde voor gewichtsverlies, terwijl het ontbijt overslaan zou leiden tot een stijging van het cholesterolgehalte.

Kortom: voel je dus vooral niet schuldig als je een keer je ontbijt overslaat…

Een donut als ontbijt verbetert je geheugen >>

Laatste nieuws

Zie ook