10 dingen die je nog niet wist over Hillary Clinton

Hillary Clinton is de eerste vrouwelijke presidentskandidaat in de VS. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Deze dingen wist je vast nog niet over Hill

Lees ook

Hillary for president

In de Verenigde Staten is vannacht geschiedenis geschreven: Hillary Clinton is de eerste vrouwelijke presidentskandidaat namens een grote partij. Om deze overwinning te vieren, zetten we vandaag tien minder bekende feiten over Hillary op een rij.

1/ Voordat Hillary’s politieke carrière van start ging, maakte ze vis schoon in een conservenfabriek in Alaska. En dat was volgens haar net zo glamoureus als het klinkt.

2/ Ze doet aan yoga.

3/ Ze was Amerikaans senator ten tijde van 9/11 en is nog altijd betrokken bij de psychologische behandeling van de mensen die op deze dag in gevaar waren.

4/ Toen Hillary klein was, wilde ze graag astronaut worden. Dit ging zelfs zo ver dat ze een brief aan NASA schreef met de vraag of ze in aanmerking kwam voor een opleiding. Helaas, zonder succes.

5/ Ze heeft ooit gezongen bij Saturday Night Live (bekijk de video hier).

6/ Na haar studie rechten werkte Hillary bij het Children’s Defense Fund, een Amerikaanse stichting ter bescherming van kinderen. Omdat ze arme kinderen een warm hart toedroeg, koos ze ervoor niet bij een groot bedrijf te gaan werken. Kinderen helpen en een betere toekomst geven is sindsdien een van haar belangrijkste doelen.

7/ Clinton is een groot fan van The Beatles én van Adele.

8/ Hillary houdt van lange wandelingen maken met haar twee honden Maisie en Tally. Tijdens een van deze wandelingen belde Obama om haar een baan als Secretary of State aan te bieden.

9/ Op veertienjarige leeftijd ontmoette ze Martin Luther King Jr.

10/ Oh, en Hillary is gek op hete chilipepers… En op goudvissen.

De top 10 meest invloedrijke First Ladies >>

Laatste nieuws

Zie ook