Met deze gps-tracker kun je zien wat je kat ’s nachts uitspookt

Al je kat naar buiten gaat en je denkt dat hij of zij dicht in de buurt blijft, dan heb je het mis, zo blijkt uit recent onderzoek.

Lees ook

Mispoes

Als je kat naar buiten gaat en jij denkt dat hij of zij dicht in de buurt blijft, dan heb je het mis. Voor een recent onderzoek van Local Land Services in Australië werden gps-trackers gebruikt om de dagelijkse wandeling van lokale poezen vast te leggen. De resultaten waren verbazingwekkend.

“Als je kattenbezitters spreekt, zeggen ze vaak: “Oh, mijn kat slaapt alleen maar op het voeteneind van mijn bed, hij gaat nooit ergens heen”, aldus senior land officer Peter Evans. Maar niets blijkt minder waar. Sommige katten leggen ’s nachts maar liefst drie kilometer af voor ze terugkeren naar huis.

“Ik dacht dat Semi altijd in de buurt bleef”, laat een van de huisdiereigenaren weten. Hij was geschokt toen bleek dat Semi iedere nacht úren in het bos rondliep. De eigenaar denkt dat zijn geliefde kater ’s nachts op zoek gaat naar voedsel. Daarmee is gelijk een mysterie opgelost: Semi is met zijn 8,5 kilo namelijk véél te zwaar.

Ben je ook benieuwd wat je kat ’s nachts uitspookt? Je kunt de gps-trackers hier bestellen.

Deze halsband geeft jouw kat een échte stem >>

Laatste nieuws

Zie ook