Zo veel minuten staan we voor de kast om een outfit uit te zoeken

Hoeveel minuten staan we voor de kast om een outfit uit te zoeken?

Lees ook

Science says.

Een probleem dat we ALLEMAAL maar ál te goed kennen: besluiteloos voor de kledingkast staan. Wat in hemelsnaam moet je nu weer aantrekken? En je hebt nog maar vijf minuten voordat je de deur uit moet… Hoeveel tijd kost dit ritueel ons nou daadwerkelijk? De mensen in witte jasjes hebben het voor ons uitgezocht.

Onderzoek in opdracht van warenhuisketen Marks & Spencer wijst uit dat vrouwen gemiddeld zeventien minuten (!) voor hun kledingkast staan totdat ze een keuze hebben gemaakt. Dit staat gelijk aan vier dagen per jaar en zes maanden in je gehele leven. En dit is nog maar het gemiddelde, voor de échte treuzelaars kan deze tijd zelfs oplopen tot z’n twee uur op een dag! Ja-ha, je moet er wat voor over hebben.

Aan het onderzoek hebben 1000 mannen en 1000 vrouwen meegedaan. Opmerkelijk is dat de helft van de vrouwen weleens last heeft van ‘wardrobe rage’, oftewel: stressgevoel dat gepaard gaat met je kledingkeuze. Je herkent het vast: enorme stapels kleren op je stoel en een uitpuilende kast veroorzaken drama en dilemma, omdat je simpelweg té veel kleding hebt om uit te kiezen.

1 op de 10 ondervraagden komt soms of regelmatig te laat voor een afspraak door het geteut. En 1 op de 20 mist weleens een afspraak vanwege kledingstress. Misschien is het toch een idee om je outfit volgende keer vast de avond van tevoren klaar te leggen…

Tips om jezelf NIET kaal te plukken tijdens het winkelen >>

Laatste nieuws

Zie ook