Beyoncé geeft emotionele speech tijdens de CFDA Awards

Beyoncé geeft emotionele speech tijdens de CFDA Awards

Lees ook

We love you, B.

Gekleed in een Givenchy glitterjumpsuit nam Queen B gisteren de CFDA Fashion Icon Award in ontvangst. Modeontwerpster Diane von Furstenberg, die de prijs uitreikte, sprak vol lof over Bey’s Ivy Park-collectie en haar onmiskenbare invloed op de modegemeenschap. De superster reageerde met een emotionele toespraak waarin ze vertelde wat voor grote rol mode in haar leven speelt. En die kun je hier lezen.

beyoncé cfda awards

“Ik voel zo veel liefde en trots op dit moment. Dank jullie wel voor deze ongelooflijke eer. Zo lang als ik me kan herinneren, heeft mode altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld. De meesten van jullie weten dit niet, maar mijn grootmoeder was naaister. Mijn grootouders hadden niet genoeg geld en konden mijn moeders schoolgeld niet betalen, daarom verkocht mijn oma priester- en nonnenkleding en maakte ze uniformen voor de studenten in ruil voor het onderwijs van mijn moeder. Toen mijn moeder oud genoeg was, heeft mijn oma haar ook geleerd om te naaien. Ik weet nog dat de high-end labels toen wij begonnen met Destiny’s Child geen donkere en curvy dames wilden kleden, en wij konden ons geen designerjurken veroorloven. Mijn moeder werd in elke showroom in New York afgewezen, maar net als mijn grootmoeder gebruikte ze haar talent en creativiteit om de dromen van haar kinderen waar te maken. Samen met mijn oom Johnny (God zegene zijn ziel) ontwierp mijn moeder al onze eerste kostuums. Elk stuk was handgemaakt en versierd met honderden kristallen en parels, met zo veel passie en liefde voor ieder detail. Toen ik die kleding droeg op het podium, voelde ik me een soort Khaleesi. Ik had een extra harnas. Die kleding gaf me een dieper gevoel dan welk merk ook…”

beyoncé cfda awards

“Mijn moeder heeft mijn bruidsjurk ontworpen, mijn prom dress, mijn eerste CFDA Awards-jurk, mijn eerste Grammy-jurk en de list goes on. Dit is voor mij de ware kracht en de potentie van mode. Fashion helpt je om je identiteit, expressie en kracht te vinden. Het overstijgt stijl en is een tijdscapsule van onze grootste mijlpalen. Bedankt mama, oom en oma. Bedankt dat jullie me hebben laten zien dat een presence veel meer is dan de kleding die je draagt en je fysieke schoonheid. Ik ben dankbaar dat jullie me hebben bijgebracht om nooit een ‘nee’ te accepteren. Bedankt dat jullie me hebben geleerd risico’s te nemen, hard te werken en mijn leven te leiden zoals ik dat wil. Ik wil iedere ontwerper die onvermoeibaar hard werkt om mensen het gevoel te geven dat ze hun eigen verhaal kunnen schrijven bedanken. Jullie zijn allemaal feeën, tovenaars, beeldhouwers en soms zelfs therapeuten. Ik moedig jullie aan om de kracht die jullie hebben te koesteren. We hebben de mogelijkheid om bij te dragen aan een samenleving waarin ieder meisje dat naar een billboard of een magazine cover kijkt haar eigen spiegelbeeld ziet. De ziel heeft geen kleur, geen uiterlijk, geen vorm, en gaat net als al jullie werk veel verder dan het oog kan zien. Jullie hebben het vermogen om de algemene perceptie te veranderen, om te inspireren en te empoweren. En om mensen te laten zien hoe ze hun gebrekkigheden kunnen omarmen en er ware schoonheid in kunnen zien, een kracht die in ons allemaal schuilt…”

Dankjewel Beyoncé, for leaving us speechless.

Bekijk de beelden hieronder.

 De 3 beste optredens van Beyoncé ooit >>

Laatste nieuws

Zie ook