Tips om jezelf NIET kaal te plukken tijdens het winkelen

Shopaholics opgelet! Jezelf weerhouden van een aankoop kan soms énorm moeilijk zijn. 1/ Heb ik zoiets al in mijn kast hangen? Ergens diep van binn

Lees ook

Shopaholics opgelet!

Jezelf weerhouden van een aankoop kan soms énorm moeilijk zijn. Van links en rechts lonken kekke outfits in etalages, je vakantiegeld is net binnen en je bent in een gulle bui door het heerlijke weer. Een shopping spree lijkt haast onvermijdelijk. Máár hulp is nabij. Met het volgende vragenlijstje zal je merken dat het je makkelijk lukt om dat geld in je zak te houden.

1/ Heb ik zoiets al in mijn kast hangen?
Ergens diep van binnen weet je dat je al vijf soortgelijke items in je kast hebt hangen. Dus ook al is het in de sale (!): luister naar het engeltje op je schouder en laat deze aankoop aan je voorbij gaan.

2/ Heb ik nog wel plek voor dit nieuwe item?
Check. Check. Je hebt nog niets in huis wat erop lijkt: dat wordt SCOREN! Maar heb je je al afgevraagd waar je die übercoole lamp eigenlijk gaat neerzetten? Als we onze Scandinavische buren moeten geloven is less nog altijd more. Dus focus liever op dat prachtlamp die je al hebt en laat die andere lekker in de winkel staan.

3/ Kan ik het ergens goedkoper scoren?
Dwaal je normaal gesproken het liefst door De Negen Straatjes en ben je vooral te vinden in de duurdere winkels? Deze maand niet, want jij gaat op zoek naar winkels waar ze de goedkopere versie verkopen van de spullen die je wilt hebben. En weet: nieuw hoeft niet altijd mooier te zijn. Bij vintage winkeltjes scoor je vaak juist unieke stukken!

4/ Ga ik dit wel gebruiken? En zo ja, hoe vaak?
Deze vraag spreekt natuurlijk voor zich. Wel eerlijk antwoord geven hè…

5/ Gaat deze aankoop mijn leven verbeteren?
Mmm, als je realistisch bent weet je dat een goedgevulde bankrekening je leven de hele volgende maand leuker maakt. Maar je kunt natuurlijk niet altijd verstandig zijn. Dus zie je een paar prachtige schoenen en kom je net uit een sleur van een relatie? Go and get ‘m! Mocht dit niet het geval zijn, blijf dan vooral streng voor jezelf.

‘Schoenen en kleding duurder in 2016’>>

Laatste nieuws

Zie ook