5 ongewone hotels waar je écht een keer wil overnachten

Slaap zacht! Deze bijzondere slaapadresjes wil je ooit een keer in het echt bewonderen.

Lees ook

Slaap zacht!

Deze bijzondere slaapadresjes wil je ooit een keer in het echt bewonderen. Perfect voor een unieke overnachting – of twee.

ongewone-hotels
1/ Jumbo Stay, Zweden
In Zweden kan je overnachten op een plek waar je dat normaal liever niet doet: in het vliegtuig. Speciaal voor liefhebbers van vliegtuigen is een Jumbo Jet (Boeing 747) omgebouwd tot een klein hotelletje. Er zijn dorms voor bijvoorbeeld studenten, maar ook een suite in de cockpit – met uitzicht op de sterrenhemel en het reilen en zeilen van het vliegveld, want daar staat het vliegtuig.
jumbostay.com

montana-magica-lodge
2/ Montana Magica Lodge, Chili
Midden in het regenwoud van Chili staat dit fijne optrekje: de Montana Magica Lodge. Een hotel gebouwd in de vorm van een vulkaan, maar in plaats van lava spuit er water uit de krater. Het hotel is alleen lopend te bereiken – via een loopbrug. Leuk voor avonturiers en natuurliefhebbers.
huilohuilo.com

sala-silvermine
3/ Sala Silvermine, Zweden
Gek op mijnen? In Sala, een plaats 120 kilometer van Stockholm, kan je er in eentje overnachten. De mijn was lange tijd een belangrijke bron voor zilver in Zweden, maar wordt nu gebruikt als museum, hotel, theater en tal van andere activiteiten. De unieke suite waarin je kunt slapen ligt 155 meter onder de grond en is daarmee de diepste slaapplek ter wereld. Ook leuk: bij aankomst krijg je een rondleiding door de mijn.
salasilvergruva.se

crane-hotel
4/ Faralda Crane Hotel, Nederland
Een pareltje in eigen land: op het NDSM-werf in Amsterdam-Noord kan je overnachten in een hijskraan. Vanaf 35 meter hoogte liggen drie hotelsuites en op het bovendek kunnen gasten ontspannen in een jacuzzi, met een uniek uitzicht over de stad. Ook leuk: het hotel biedt bungeejump-mogelijkheden aan.
faralda.com

spitbank-fort
5/ Spitbank Fort, Engeland
Een voormalig Brits fort – dat gebruikt werd om de Britse kust te beschermen – is nu een luxe hotel met negen kamers, drie barren en restaurants, een rooftop bar, sauna, zonnendek en meer. Het fort bereik je via een privéboot. Mocht dat nog niet uniek genoeg zijn, kan je ook gewoon ingevlogen worden per helikopter. Privacy gegarandeerd!
solentforts.com

7 x de coolste hotels in Amsterdam >

Laatste nieuws

Zie ook