Zo ruik je de hele dag lekker zonder parfum

We hoúden van lekkere parfums en genieten van de prachtige flesjes. Maar wat nou als je ook heerlijk kunt ruiken zónder hulp van buitenaf?

Lees ook

Eau demoiselle

We hóuden van lekkere parfums en genieten van de prachtige flesjes. Maar wat nou als je ook heerlijk kunt ruiken zónder hulp van buitenaf? Geloof het of niet, maar er zijn gewoontes die direct invloed hebben op je natuurlijke musk.

1/ Eet (meer) groente en fruit
We zijn groot fan van Italiaanse pasta’s, maar die grote hoeveelheden knoflook doen onze natuurlijke geur niet altijd goed. Voedingsmiddelen met een scherpe smaak, zoals ui, knoflook en mosterd, kunnen een onaangename geur verspreiden vanuit je poriën, die úren blijft hangen. Hetzelfde geldt voor alcoholische drankjes. Als je zoeter wilt ruiken (of in elk geval neutraler), eet dan (meer) verse groenten en fruit.

2/ Drink veel water
Het drinken van water helpt eventuele vreemde geuren uit je lichaam te spoelen.

3/ Zorg dat je mond fris ruikt
Coffee addicts onder ons weten hoe onaangenaam een koffieadem kan zijn. Even je mond spoelen of tandenpoetsen na een maaltijd, drankje of snack zorgt ervoor dat je mond weer lekker fris ruikt. Belangrijk: kies voor alcoholvrije mondwaters en tandpasta’s. Alcohol kan namelijk stinkende bacteriën stimuleren.

4/ Hetzelfde geldt voor je kleding
Onderschat nooit de kracht van een fris ruikende garderobe.

5/ Gebruik een lichte lichaamsolie na het douchen
Oliën trekken veel dieper in de huid dan lotions. Smeer je je na het douchen in met een lichaamsolie met een subtiele geur, dan ruik je de volgende dag nog steeds fris.

6/ Voorkom vet haar
Haar houdt geur vast en als je lokken een beetje vet worden, ruiken ze minder fris. Om dit te voorkomen, kun je je haar tussen twee wasbeurten verfrissen met een neutraal ruikende droogshampoo.

[sm-product-feed id=”35662″]

Dé gezichtsmassage waar je onmiddellijk mooier van wordt >>

Laatste nieuws

Zie ook