Dit Nederlandse dorp is eco-vriendelijk en verbouwt alles zelf

Het is geen geheim dat de moderne landbouwtechnieken schadelijk zijn voor de natuur. MAAR daar wordt momenteel iets aan gedaan. 

#ecofriendly

Het is geen geheim dat de moderne landbouwtechnieken schadelijk zijn voor de natuur. Sterker: als we op deze manier doorgaan, hebben we in 2050 meerdere planeten nodig om de wereldbevolking te onderhouden. MAAR daar wordt momenteel iets aan gedaan. ReGen Villages, een Amerikaans vastgoedontwikkelingsbedrijf, is namelijk bezig met de bouw van een duurzame buurt in Almere.

ReGen wil de kracht van de moderne technologie gebruiken om een zelfvoorzienende buurt te bouwen met het comfort van een moderne levensstijl. Denk aan glazen huizen met een tuin om je eigen voedsel in te verbouwen, energie op te wekken en met voorzieningen om water te recyclen.

“We verwachten dat dit per jaar tonnen extra voedsel (groente, fruit, noten, vis, eieren, kip) als aanvulling op de bestaande seizoensgebonden tuin- en landbouw oplevert,” laat James Ehrlich, CEO van ReGen Villages, weten.

Als het Nederlandse dorp een succes wordt, wil Ehrlich zijn duurzame buurten uitbreiden naar andere Noord-Europese landen, gevolgd door het Midden-Oosten. “Voordat we de rest van de wereld aanpakken, willen we eerst de twee ‘lastigste’ klimaten tackelen,” zegt Ehrlich.

Wij zijn heul benieuwd naar het resultaat (en stiekem wel een beetje trots dat het project in Nederland wordt gelanceerd)!

5 tips voor duurzaam ondernemen >>

Laatste nieuws