Een #selfie maakt je onaantrekkelijker

Een selfie maakt je onaantrekkelijker

Lees ook

#click

Zijn jouw kiekjes om van te dromen – vanuit de juiste hoek, de perfecte lichtinval – dan ben je een rasechte selfie-queen. Druk op uploaden et voilà: hij staat online. Klinkt fantastisch, maar we moeten je toch even uit de droom helpen. Niet iedereen geniet namelijk zo van jouw pics als jijzelf.

Het zit zo: hoe meer selfies je deelt, hoe minder aantrekkelijk en sympathiek mensen je gaan vinden. Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd het magazine Social Psychological & Personality Science. Met al die selfies wek je de indruk dat je nogal narcistische trekjes hebt en dat je jezelf overschat qua aantrekkelijkheid.

Aan het onderzoek deden 198 studenten mee. Er werd ze gevraagd een selfie te maken en iemand anders een foto van hen te laten nemen. Vervolgens werden de foto’s door een andere groep beoordeeld. Wat bleek? De selfies van studenten die dachten dat ze er knap op stonden werden niet goed ontvangen, terwijl de kiekjes die door iemand anders genomen waren wel in de smaak vielen. Volgens de onderzoekers heeft dit vooral te maken met het vermoede gevoel van superioriteit. Misschien laten we die selfiestick volgende keer toch maar thuis…

Zo veel tijd spenderen we aan het maken van #selfies >>

Laatste nieuws

Zie ook