Waarom je nú wil beginnen met buiten sporten

#workwork workwork workwork De zomer lonkt en de temperaturen worden langzaam hoger. 1/ Buiten zweten is goed voor je humeur Uit een

#workwork
workwork
workwork

De zomer lonkt en de temperaturen worden langzaam hoger. En dat betekent dat het tijd is om weg te blijven uit die muffe sportschool en lekker naar buiten te gaan voor je work-out! Waarom? Drie goede redenen:

1/ Buiten zweten is goed voor je humeur
Uit een onderzoek uit 2012 blijkt dat mensen die buiten bewegen maar liefst vijftig procent gelukkiger zijn dan mensen die hun work-outs voltooien in de sportschool. En da’s handig, want met een goed humeur trek je ook weer vaker je sportschoenen aan.

2/ Je sport vaker dan in de sportschool
Uit een enquête uit 2011 blijkt dat buiten sporten megagoed is voor je sportgedrag: buitensporters hadden namelijk veel sneller de intentie om door te gaan met sporten dan sportschoolgangers. Wij snappen wel waarom.

3/ En het boost je vitamine D-gehalte
Als je buiten staat te zweten in de zomerzon maakt je lichaam automatisch meer vitamine D aan. Dat is hartstikke goed voor je gezondheid, want die vitamine helpt bijvoorbeeld tegen botontkalking en tal van andere ziekten.

6 wetenschappelijke tips die helpen met afvallen >>

Laatste nieuws