Dit zegt jouw profielfoto over jou

Een studie heeft meer dan 66.000 profielfoto’s geanalyseerd om uit te zoeken wat jouw profielfoto zegt over je persoonlijkheid. Dit zijn de resultaten

Lees ook

Strike a pose!

Een recente studie heeft meer dan 66.000 Twitter profielfoto’s geanalyseerd om uit te zoeken wat jouw profielfoto zegt over je persoonlijkheid. Op basis van karaktertrekken als openheid en emotionaliteit bepaalden de onderzoekers welk soort profielfoto’s mensen met een bepaalde persoonlijkheid posten op social media.

Benieuwd of jouw persoonlijkheid en profielfoto matchen? Dit zijn de resultaten.

Je staat open voor nieuwe ervaringen
Ga je graag op avontuur, dan ben je waarschijnlijk niet bang om op een gekke manier te poseren. Het zou ook goed kunnen dat je met een object, zoals een gitaar of snowboard, op de foto staat.

Je bent angstig
Vind je het lastig om je negatieve emoties te verbergen, dan sta je waarschijnlijk niet zelf op de foto. Sta je er wel zelf op, dan heb je een neutrale gezichtsuitdrukking.

Je bent toegewijd
Het spreekwoord ‘alles tot in de puntjes regelen’ is je op het lijf geschreven. Geen wonder dus dat jouw profielfoto perfect verzorgd is.

Je bent een allemansvriend
Ga je graag met vrienden op stap, dan sta je vast met een grote glimlach op de foto. Verder is het waarschijnlijk een kleurrijke foto van niet al te beste kwaliteit – jij en je vrienden hebben te veel lol om een goede foto te maken.

Je bent extravert
Grote kans dat je met een grote glimlach op de foto staat. En je poseert graag met jongere mensen.

Met deze profielfoto maak je indruk op LinkedIn >>

Laatste nieuws

Zie ook