Dit is het beste moment om goedkope vliegtickets te scoren

Dankzij deze tips wordt ons koude kikkerlandje ontvluchten een stuk makkelijker. Pas deze zoektactiek toe en je vliegt voor een prikkie de hele wereld

Lees ook

Wanderlust

Als reizen gratis was, zag je ons nóóit meer terug. Maar let op: dankzij deze tips van Skyscanner wordt het een stuk makkelijker om ons nederige landje te ontvluchten. Data-onderzoek van reiszoekmachine Skyscanner toont aan dat vliegtickets 8 weken voor vertrek gemiddeld ruim 11 procent goedkoper zijn. Pas deze zoektactiek toe en je vliegt voor een prikkie de hele wereld over.

1/ Zoek op verschillende bestemmingen
Heb je geen specifieke bestemming in gedachten? Kijk dan eens bij de overal zoeken-tool van Skyscanner. Klik op het bestemmingsvakje en kies voor ‘Flexibel? Zoek Overal’. De website stelt dan een lijst van de goedkoopste bestemmingen samen in de periode dat je wilt reizen.

2/ Kies voor verschillende luchtvaartmaatschappijen/vliegvelden
Voor zowel de heen- als de terugvlucht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om vanuit een ander (goedkoper) vliegveld terug te vliegen. En zo pak je ook nog een extra bestemming mee, dus twee vliegen in één klap!

3/ Check het maandprijsoverzicht
In dit geval zoek je dus niet op één bepaalde datum, maar op een hele maand. Zo zie je in één opslag op welke dagen je het goedkoopst naar jouw droombestemming kunt vliegen. Benieuwd welke maand het voordeligst is? Ja, daar kun je ook op zoeken.

4/ Meld je aan voor Skyscanner’s prijsalarm
Vliegticketprijzen veranderen iedere minuut en wij carrièrevrouwen hebben geen tijd om dat elke dag in de gaten te houden. Als je je aanmeldt voor Skyscanner’s prijsalarm, krijg je een e-mail wanneer de prijs van jouw droomreis stijgt of daalt. Ideaal, want het prijsalarm is gratis en je kunt het makkelijk weer stopzetten.

We hebben de goedkoopste prijzen* van de hipste bestemmingen alvast voor je op een rij gezet.

  • Zie jij jezelf al op het strand van Bali liggen? Vermijd de laatste week van juli en reis in plaats daarvan vier weken later. Dat scheelt je gemiddeld meer dan 300 euro.
  • Zin in een roadtrip langs de westkust van Amerika? Reis dan vooral niet in juli of in de eerste week van augustus. In de laatste week van augustus zit je safe en bespaar je gemiddeld 400 euro op een vliegticket.
  • Liever wat dichter bij huis? Spanje, Griekenland, Italië en Marokko kun je beter in de laatste twee weken van augustus bezoeken. De prijs van een ticket naar Londen verandert daarentegen nauwelijks gedurende het jaar ? fijn voor reisliefhebbers die niet zo flexibel zijn.

Waar wacht je nog op? Boeken maar!

En zó regel je altijd overal gratis verblijf tijdens het reizen >>

*De genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen voor een retourvlucht en zijn gebaseerd op boekingen tussen mei en september in de periode 2013 – 2015 (en dus onderhevig aan veranderingen).

Laatste nieuws

Zie ook