Dit is het perfecte excuus voor je baas als je je verslapen hebt

Het is voor jullie beiden beter. Kom jij wel eens te laat op je werk doordat je écht je bed niet uit kunt komen ’s ochtends? Ofwel: als jij vol en

Lees ook

Het is voor jullie beiden beter.

Kom jij wel eens te laat op je werk doordat je écht je bed niet uit kunt komen ’s ochtends? Dan heb jij vanaf nu een heel goed excuus als je baas je om uitleg vraagt. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat het makkelijker is om als baas leiding te geven aan werknemer die goed uitgerust is.

Ofwel: als jij vol energie op je werk aankomt, volg je je baas beter dan als je uitgeput aan een werkdag begint. Daarnaast blijkt ook uit het onderzoek dat het moeilijker is om moeë werknemers te inspireren. Ook vinden werknemers met slaaptekort hun baas minder charismatisch dan goed uitgeruste mensen.

De samenwerking tussen baas en werknemer verloopt dus een stúk soepeler als de werknemer uitgerust is en goede slaapgewoontes heeft. Ga jij op tijd naar bed, maar ben je echt nog niet uitgerust op het tijdstip waarop je op je werk moet zijn? Dan is dit goede gespreksstof voor jou en je baas.

Zo zorg je ervoor dat je baas je mag >

Laatste nieuws

Zie ook