4 tekenen dat je slimmer bent dan de gemiddelde mens

#smartass Heb jij altijd al gedacht dat je slimmer, pienterder en intelligenter was dan je medemens? 1/ Je hebt een IQ van boven de honderd De I

Lees ook

#smartass

Heb jij altijd al gedacht dat je slimmer, pienterder en intelligenter was dan je medemens? 5 tekenen dat die gedachtes helemaal kloppen.

1/ Je hebt een IQ van boven de honderd
De IQ-test is een van de gangbare technieken om intelligentie te meten en heeft vooral als doel om de cognitieve vaardigheden van iemand vast te stellen. Het gemiddelde IQ is honderd – dus mocht je hoger scoren, ben je slimmer dan de gemiddelde mens.

2/ Je bent een kattenmens
Wat jouw voorkeur voor katten te maken heeft met je intelligentie, vraag je? Nou, heel simpel: uit onderzoek blijkt dat kattenmensen gemiddeld slimmer zijn dan mensen die van honden houden. Kassa!

3/ Je bent het oudste kind
Jawel – de oudste zijn heeft dus écht wel voordelen. Hoe het zit? Uit onderzoek blijkt dat het oudste kind gemiddeld drie punten hoger scoort op IQ-testen dan jongere broertjes of zusjes. Dit schijnt niet genetisch te zijn, maar het heeft te maken de interactie met je ouders.

4/ Je bent linkshandig
Slechts ongeveer tien procent van de wereldbevolking is linkshandig. Behoor jij tot die groep mensen? Dan ben je beter in nieuwe ideeën bedenken dan rechtshandigen, blijkt uit onderzoek. Daarnaast zouden linkshandigen ook mentaal flexibeler zijn en een beter werkgeheugen hebben. (Enne, fun fact: wist je dat president Obama ook linkshandig is?)

Van reizen word je slimmer >

Laatste nieuws

Zie ook