Mensen met deze karakter eigenschappen leven het langst

Zegt de wetenschap. Wil jij graag honderd worden? De website

Lees ook

Zegt de wetenschap.

Wil jij graag honderd worden? Er zijn een aantal karaktereigenschappen die je daarbij goed op weg kunnen helpen, blijkt uit twee verschillende onderzoeken.

De website Tech Insider publiceerde de resultaten van twee studies, die beide keken naar mensen die lang leven. Het ene onderzoek volgde mensen 75 jaar lang, vanaf hun twintigerjaren. In het tweede onderzoek werden mensen tussen de 95 en 100 jaar ondervraagd, om te ontdekken welke eigenschappen deze oudjes gemeen hebben.

Volgens de studies zijn er in totaal vijf eigenschappen die mensen met een lang leven gemeen zouden hebben. Ze zijn echter lastig te ontdekken bij jezelf, daarom is het slim om een vriend te laten bepalen of je aan de eigenschappen voldoet. Lees en streep af.

1/ Gewetensvolheid
Mensen die door hun vrienden beschreven werden als gewetensvol (dat wil zeggen: iemand die bedachtzaam is en weinig risico’s neemt) – leven volgens één van de onderzoeken langer dan degenen die níet zo beschreven werden door hun vrienden. Ofwel: waaghalzen leggen sneller het loodje dan mensen die denken voordat ze doen. Klinkt logisch, toch?

2/ Openheid
Ook openheid vormde volgens dezelfde studie een belangrijke factor voor een lange levensduur. Degenen die open minded waren naar andere ideeën, levensopvattingen, gevoelens en concepten hielden het langer uit dan mensen die hier niet aan voldeden.

3/ Emotionele stabiliteit
Deze eigenschap is voorál belangrijk voor een lang leven bij vrouwen. Wij kunnen wel raden waarom.

4/ Vriendelijkheid
Ook heul belangrijk bij vrouwen is vriendelijkheid. In het onderzoek waarin mensen tussen de 95 en honderd jaar onderzocht werden bleek dat alle deelnemers hoog scoorden op hoe easy-going en extravert ze waren. Daarnaast lachten de oudjes bovengemiddeld vaak.

5/ Emoties tonen
In plaats van gevoelens op te kroppen, deelde de groep van 95 tot honderdjarigen graag hun emoties met anderen. Als dat hét recept is voor een lang leven, hebben wij het binnenkort nergens anders meer over.

Kinderen van oudere moeders zijn sterker, slimmer en langer >

Laatste nieuws

Zie ook