Deze vliegvelden bieden dé oplossing voor een jetlag

Nóóit meer een jetlag. Goed nieuws voor reizigers die vaak last hebben van een jetlag. Deze vliegvelden bieden namelijk dé oplossing! 

Lees ook

Nóóit meer een jetlag.

Goed nieuws voor reizigers die vaak last hebben van een jetlag. Een kleine (maar groeiende) lijst van luchthavens is nu voorzien van slaapruimtes waar je tijdens een tussenstop een uiltje kunt knappen.

Voorafgaand aan lange cross-continentale en cross-time-zone vluchten kan een dutje een jetlag helpen voorkomen, zo vertelt Hrayr Attarian, slaapdeskundige en neuroloog aan het Northwestern Memorial ziekenhuis, aan Huffington Post.

Duurt je tussenstop een paar uur? Dan is een powernap van 45 minuten voldoende om jezelf helemaal op te laden. Moet je langer dan 10 uur wachten? Dan kun je beter een paar uur slapen.

Maar let op: hoe lang je moet slapen om een jetlag te voorkomen, is voor iedereen anders. Volgens Attarian kun je voor jezelf bepalen of je je beter voelt na een lang of een kort dutje.

Ben je op een van deze luchthavens en heb je tijd om even te slapen? Sla de ongemakkelijke stoelen bij de gate dan over en ga naar een van deze slaapruimtes. Belangrijk: zet je alarm aan, zodat je je vlucht niet mist.

1/ Atlanta Hartsfield-Jackson, Philadelphia International en Dallas-Fort Worth International (Verenigde Staten)
2/ Berlin-Tegel en München (Duitsland)
3/ Dubai Al Maktoum International en Abu Dhabi International (Verenigde Arabische Emiraten)
4/ Tokyo Narita International (Japan)
5/ London Heathrow en Gatwick (Verenigd Koninkrijk)
6/ Amsterdam Schiphol (Nederland)
7/ Paris Charles de Gaulle Airport (Frankrijk)
8/ Indira Gandhi International Airport (India)

Onthuld! Zo scoor je de allergoedkoopste vliegtickets >>

Laatste nieuws

Zie ook