Deze clubavond in Amsterdam wil je absoluut níet missen

Morgen wordt de elfde editie van komm schon Alter gehouden in Amsterdam. Wij spraken de powervrouw achter het populaire concept.

Lees ook

Een gouden concept

Als echte muziekfreak bedacht Susanne (32) drie jaar geleden het concept ‘Komm schon Alter’ (letterlijk vertaald: kom op, ouwe vriend!). Een feest waar mensen op afkomen om met een meer volwassen publiek te feesten (de gemiddelde leeftijd is 30). Bezoekers worden tijdens de speciale clubavonden veelal verrast met nog onbekend talent. En dat het een groot succes is, blijkt wel, want tot dusver zijn alle clubedities uitverkocht. Morgen vindt de elfde editie van het feest plaats in de Warehouse in Amsterdam. Wij spraken de powervrouw achter het populaire concept.

komm schon alter clubavond feest amsterdam

Vertel, hoe is Komm schon Alter ontstaan?
“Voordat ik met deze feesten begon, heb ik verschillende dingen gedaan: van ambtenaar bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit tot strateeg bij een reclamebureau. Bij het koffiezetapparaat op een maandagochtend kreeg ik ineens een geweldig idee: ik ga zelf een dance event organiseren. Ik voelde me al een paar jaar stokoud tijdens het uitgaan en had het gevoel dat het uitgaanspubliek steeds jonger werd. Daar heb ik helemaal niks op tegen, maar ik wilde daarop een antwoord vinden voor de mensen die net als ik nog wel heel graag op stap gaan en gezellig met leeftijdgenoten willen dansen.”

Wat kunnen mensen verwachten als ze naar Komm schon Alter gaan?
“Een open en toegankelijk feest waar mensen lekker met elkaar kunnen babbelen en kunnen dansen op melodische house muziek ? ik programmeer absoluut geen rammende, keiharde techno. Ik heb een typische stijl qua muziek en boek voornamelijk (onbekende) artiesten die ik zelf leuk vind. Ik heb het geluk dat mijn fans m’n muzieksmaak vertrouwen, dus ik kan een beetje in die stijl blijven boeken. Al merk ik nu wel dat ik om meer mensen te trekken per editie ook een of twee bekende namen moet boeken.”

komm schon alter clubavond feest amsterdam

Op welk moment dacht je: dit kan heel groot worden?
“Eerlijk gezegd begon het hele concept als een soort grap, bedoeld voor één keer. Gewoon om te kijken of het zou werken. En nu ben ik bezig met de elfde editie. Het is dus eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Die ik overigens heel serieus neem hoor. Nadat ik van baan naar baan ben gefladderd, doe ik nu eindelijk iets wat ik leuk vind.”

Wat zijn de toekomstplannen voor Komm schon Alter?
“Oh, ik ben met heel veel dingen bezig! In september gaan we een tour doen buiten Amsterdam, in oktober organiseren we een ADE-feest in de Studio’s en er komt een Komm schon Alter-vintage editie aan, waarbij we teruggaan naar hoe het vroeger was met de allergrootste Alters. Daarnaast ben ik met een aantal andere concepten bezig, maar daar kan ik nog niet zo veel over vertellen.”

De dancewereld wordt gedomineerd door mannen. Wat merk jij daarvan?
“Grappig dat je het vraagt, want niet veel mensen weten dat er een vrouw achter dit concept zit. Komm schon Alter is door de jaren heen veel groter en professioneler geworden, waardoor ik nu de pers moet opzoeken. Ik heb nu een werknemer in dienst, maar hiervoor heb ik bijna altijd alles zelf gedaan. Het is heerlijk om de touwtjes in handen te hebben. Ik red me prima in deze mannenwereld.”

Wat is je advies voor toekomstige ondernemers?
“Als je iets echt graag wilt, doe het dan gewoon. De meeste succesvolle concepten zijn echt geen rocket science, laten we eerlijk zijn. Heb vertrouwen in je idee en ga er gewoon voor.”

komm schon alter feest clubavond amsterdam

Wil je dit event niet missen? Wees er dan snel bij. Er zijn alleen nog late night tickets beschikbaar en die bestel je hier. Meer informatie over het event vind je op deze pagina.

Beeld: Bete van Meeuwen en Lumen Lineas

Dit moet je volgens de New York Times in Amsterdam doen >>

Laatste nieuws

Zie ook