The Curvy Columnist: bikini body

Voor alle vrouwen die zich niet bikini-proof voelen. De zomer staat voor de deur. In alle eerlijkheid, jarenlang dacht ik er niet zo makkelijk ove

Lees ook

Voor alle vrouwen die zich niet bikini-proof voelen.

De zomer staat voor de deur. En wat krijg je dan? Bikini-paniek. Want oh wee als je geen bikini body hebt. Dan kun je dat strand niet op hoor! Spoiler: je hebt een bikini body. Het is verrassend simpel: je neemt jouw lichaam en een bikini et voilà: bikini body! Wait whut? Yup, zo easy is het echt.

In alle eerlijkheid, jarenlang dacht ik er niet zo makkelijk over. Dat lijf van mij dat hoorde niet thuis op het strand. Het deed het beter verstopt onder een groot shirt. En dus ontnam ik mezelf het plezier van een dagje strand keer op keer. Ik vervloekte mijn schurende dijen in de zomer. Was die verdraaide warmte maar gewoon voorbij. Zo was de zomer altijd het seizoen van de fysieke obstakels.

Waarom ik nooit meer op diet ga >>

Uit onderzoek van Miss Natural blijkt dat 30% van de vrouwen zich niet summer ready voelt en dat 13% het bikiniseizoen het liefst helemaal overslaat. Ook voelt 35% van de vrouwen zich oncomfortabel in haar badkleding. Meer dan de helft, 51%, voelt zich niet super maar oké. En slechts 5% van de vrouwen is zelfverzekerd in haar bikini of badpak. Vijf procent! Met andere woorden: van al die vrouwen die op het strand en bij het zwembad liggen, is maar een heel klein percentage echt happy met zichzelf in badkleding. Al die vrouwen die jij, gekleed in een oversized zomerjurk, bewondert om hun lichaam en body confidence zijn ook onzeker. Bijna elke vrouw kan wel iets aanwijzen waardoor ze geen perfecte bikini body heeft.

Ik heb mijn lichaam jarenlang extra intens gehaat in de zomer. Want met een ander lijf zou ik wel op het strand hebben gelegen. Ik kan je nu vertellen dat dit de grootste onzin is. Tegenwoordig kijk ik uit naar de zomer en lig ik met datzelfde lichaam wel op het strand. Ik heb kilometers striae, een berglandschap aan cellulitis, een buik die bestaat uit twee vetrollen, slightly saggy boobs… maar ook een paar toffe bikini’s. En voldoende zelfvertrouwen om me niet meer druk te maken over de eventuele mening van een ander. Ik heb mezelf jarenlang zomerpret ontzegd, daar wilde ik niet een leven lang mee doorgaan. Focussen op wat ik niet mooi vind aan mezelf doe ik niet meer, ik kijk naar het geheel. En nog zoiets: in je hoofd is het veel enger om in bikini op het strand te zitten dan in het echt.

bikini lijfElk lijf verdient een dagje strand, een plons in de zee of een verkoelende duik in het zwembad. Elke vrouw verdient het om te genieten met vriendinnen of haar gezin. En dat zonder zich druk te maken over het wel of niet hebben van een bikini body. Doe mij en jouw prachtige bikini body een plezier en ga deze zomer dat strand op. Vier in vredesnaam dat je leeft. Dat je hier bent. Dat je een lichaam hebt. Zoek een cute bikini of een te gek badpak. Laat jouw bikini body wat zonnestralen vangen. Je mag er zijn, prachtmens. Je mag er zijn.

P.S. Weet je van gekkigheid niet waar je een bikini kunt shoppen als plus-size vrouw? Kijk eens bij Swimsuitsforall, Monif C, Forever21 en ASOS Curve!

Zo schreef de Curvy Columnist ook: van liefde voor je lijf komt liefde >>

Laatste nieuws

Zie ook