DIT moet je volgens The New York Times in Amsterdam doen

DIT moet je volgens de New York Times in Amsterdam doen

Lees ook

The places to be.

Het is NIET moeilijk om verliefd te worden op ons pittoreske Amsterdam, zó internationaal maar tegelijkertijd ook zó gezellig. Barstensvol plekken die je niet wilt missen, van de joviale Jordaan tot het bloeiende West. We zijn zelf ook gek op de coole lunchtenten, uitstekende restaurants en fijne terrasjes, maar ook The New York Times is het opgevallen hoe leuk Amsterdam is. Voor reislustige Amerikanen zetten ze de pareltjes op een rij. Omdat we het VOLKOMEN met ze eens zijn, hierbij hun aanbevelingen >>

De Pijp
Het al té hippe De Pijp is niet te missen. Met z’n enorme dichtheid aan coole boetiekjes, fotogenieke hoekjes en hippe tentjes is het niet gek dat dit dé ontmoetingsplek is voor de echte Amsterdammer. Vergeet niet een pitstop te maken bij Hutspot, de conceptstore waar je heerlijk kunt koffieleuten terwijl je kunst bewondert. Bonus: ze hebben een photo booth!

Fotokunst
Cultuursnuiven in de knappe straten van Amsterdam? Ieder visueel ingesteld mens wordt blij bij Fotografiemuseum Foam. Met verschillende, maandelijks wisselende exposities, dus houd de website in de gaten om te kijken wie er tentoonstelt.

Hapjes uit het verre oosten
In de 16e eeuw waren Nederlanders sterren in het handelen met het verre oosten. En anno 2016 zetten Amsterdamse hotspots weer allerlei oosterse hapjes op de kaart. Denk aan fijne restaurants als Terpentijn en Ron Gastrobar Oriental.

De beste koffie
Morgenstond heeft goud in de mond, vooral als je begint met een lekker kopje koffie. En die haal je bij Bocca Coffee, waar ze naast een kneitergoeie Barista een énorm fotogenieke inrichting hebben. Hier proef je koffiebonen die op Nederlandse bodem zijn geroosterd.

Lokale markt
Elke week een feest: de biologische producten van de Noordermarkt. Op dit mooie plein verkopen oer-Hollandse boeren hun biologisch gekweekte producten. Denk aan verse quiches, levende rivierkreeftjes, wilde paddenstoelen of smeuïge kazen. Loopt het water je al in de mond?

Interieur junkie
Pontje over en je bent in het hippe industriële Noord. Hier vind je de coolste vintage designwinkels. Een van de favorieten van The New York Times is Neef Louis Designs, een vintage walhalla met retro stoelen, industriële lampen, reusachtige schijnwerpers en veel meer.

Foodhallen
Verschillende kraampjes met eten uit alle exotische uithoeken van de wereld. Hier proef je de sappigste burgers van The Butcher of juist de verse Vietnamese loempia’s van Viet View. Maak je slechts een tussenstop, dan kan je hier ook heerlijk bitterballen van de Ballenbar snaaien, en vergeet niet de Gin&Tonic erbij te bestellen.

Art aan de muur
In een voormalige garage aan de Prinsengracht zit Bright Side Gallery, met wisselende tentoonstellingen van moderne kunstenaars. Ietwat alternatief, maar zeer zeker de moeite van een bezoekje waard. Wat verder naar het Noorden kom je GO Gallery tegen, een street-art-ruimte met meer provocerende kunst.

Brunch
Een vroege of late brunch smaakt loeilekker bij CT Coffee & Coconuts. Het zit in een prachtige oude bioscoop uit de jaren 20 en ze hebben er verse sapjes en gezonde hapjes. De drie verdieping tellende ruimte is erg Instagram-geniek en de zitzakken maken jouw zondag relaxter dan óóit.

Dat was nog niet alles! Ziehier de gehele lijst van The New York Times >>

Laatste nieuws

Zie ook