Als je zo met je ex omgaat, ben je waarschijnlijk een psychopaat

Vrienden zijn met je ex wordt over het algemeen beschouwd als iets om trots op te zijn. Of is het tijd om je ex te ontvrienden op Facebook? 

Lees ook

Aldus de wetenschap.

Goede vrienden zijn met een oude vlam wordt over het algemeen beschouwd als iets om trots op te zijn. Of toch niet? Uit een wetenschappelijke studie van Oakland University blijkt dat mensen die erin slagen vrienden te blijven met hun ex vaak een duistere triade van persoonlijkheidskenmerken hebben. Denk aan eigenschappen zoals gewetenloosheid, arrogantie en jaloezie.

Bang dat je een seriemoordenaar in schaapskleren bent? Geen stress. Het onderzoek wijst alleen op de enorme hoeveelheid mensen die in contact blijft met hun ex om de verkeerde redenen.

Er zijn maar weinig ex-lovers die contact met elkaar houden omdat ze willen dat hun oude geliefde doorgaat met zijn of haar leven en geluk vindt bij iemand anders. Velen van hen houden het contact aan vanwege egoïstische motieven, zoals manipulatie.

Maar let op: we zeggen niet dat iedereen die met haar ex naar de bioscoop gaat een persoonlijkheidsstoornis heeft. Het artikel moedigt ons alleen aan om na te denken over de reden waarom we onze ex niet loslaten. Sommige ex-partners zullen oprecht hun vriendschap willen bewaren, anderen kunnen heel andere, minder zuivere motieven hebben.

Koppels die geen vrienden zijn op Facebook blijven langer bij elkaar >>

Laatste nieuws

Zie ook