Waarom je echt beter lopend kunt lunchen

Een broodje weg snacken achter je bureau is wel zo makkelijk toch? Niet doen! Het mag dan wel makkelijk zijn, een gezonde lunch is het zeker niet.

Lees ook

Give me a break.

Zeg nou zelf, een broodje weg snacken achter je bureau is wel zo makkelijk toch? Niet doen! Het mag dan wel makkelijk zijn, gezond is het zeker niet.

“Ik stimuleer het lunchwandelen”, zegt Frank Backx, hoogleraar sportgeneeskunde bij het UMC, in De Volkskrant. “Eet je broodje en fruit lopend op. We zitten veel te veel. Juist de lunch is een moment waarop we voldoende kunnen bewegen.”

Maar dat is niet de enige reden om lopend te lunchen. Bewegen zorgt ook voor een goede doorbloeding van de hersenen. En dat is belangrijk voor het concentratievermogen en de algemene gemoedstoestand. “Tijdens een doorsnee pauze, gunnen we onze spieren en brein niet de tijd om uit te rusten. Dat zorgt voor herstel, maar je krijgt er geen energie van.”

Suggestie van Backx: gebruik je pauze om lekker te sporten. “Tijdens het sporten komt endorfine vrij. Dat maakt je de rest van de dag scherper en fitter.” Ben je niet zo’n sporter? Er zijn ook andere manieren om tijdens je pauze los te komen van je werk. Met deze tips van Willem van Rhenen, hoogleraar Engagement & Productivity, haal je het meeste uit je pauze:

1/ Bepaal zelf hoe je pauzeert
De één krijgt energie van lezen en studeren, de ander maakt liever een wandeling met zijn favoriete collega’s.

2/ Eet gezond
Drink veel water en eet liever een salade dan vet voedsel. Zo houd je je hoofd fris.

3/ Sluit je ogen
Ben je echt moe? Een powernap geeft je energielevel een boost.

Zo blijf je je hele werkdag gefocust >>

Laatste nieuws

Zie ook