Van thuis werken word je dus echt gelukkiger

Chill. De záligheid van om tien minuten voor negen wakker worden. Uit een recent onderzoek van TINY Pulse blijkt dat werknemers die thuis werken z

Chill.

De záligheid van om tien minuten voor negen wakker worden. Met een kopje koffie comfortabel op de bank gaan zitten om rustig je e-mails door te nemen. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat werknemers die vanuit huis werken een beter humeur hebben dan zij die op kantoor zitten.

Uit een recent onderzoek van TINY Pulse blijkt dat werknemers die thuis werken zich meer gewaardeerd voelen. De extra vrijheid en flexibiliteit maakt ze bovendien productiever. N.B. aan deze studie deden 509 thuiswerkers en 200.000 mensen die op kantoor werken mee.

Op de vraag ‘Hoe gelukkig ben je op werk?’ scoorden de thuiswerkers gemiddeld een 8,10 – tegenover een 7,42 bij de andere partij. Daarnaast scoorden de werknemers die thuis werken een 7,75 op de vraag hoezeer ze zich gewaardeerd voelen ? de kantoorgroep scoorde hierop een 6,69. Maar het opvallendste verschil zit ‘m in de productiviteit: 91% van de thuiswerkende groep gaf aan het gevoel te hebben dat ze thuis meer werk verrichten dan op kantoor. Kortom: genoeg redenen om vaker kantoor te houden aan de keukentafel!

Science says: een driedaagse werkweek is veel gezonder >>

Laatste nieuws