Festivallen is net zo gezond als hardlopen

Festivallen is net zo gezond als hardlopen

Lees ook

Kom maar op, bikinibody!

Het festivalseizoen is begonnen en we hebben onze kekke outfitjes al klaar liggen om los te gaan op onze lievelingsdeuntjes. Want met dit mooie weer is er niets fijner dan samen met je vrienden te dansen op de muziek van de beste dj’s.

Naast het feit dat festivallen enorm leuk is, is het ook een goede work-out. Zo blijkt dat de gemiddelde festivalbezoeker 8 kilometer loopt en daarmee 1407 calorieën verbrandt. En dit is nog exclusief de dansmoves die je ongetwijfeld maakt. Met al dat springen, dansen en shuffelen ben jij stiekem keihard je zomerlijf aan het trainen. Kijk maar:

Shuffelen
Voetenwerk dat sneller is dan het licht? Daar verbrand je maar liefst 361 calorieën per uur mee. Voetjes van de vloer dus!

Sprintje
Trek je nog even een sprintje om die artiest te zien, dan ben je goed bezig. Het verbrandt namelijk maar liefst 700 calorieën per uur.

Twerken
Het beruchte twerken vergt uiteraard de nodige energie. Je verbrandt er maar mooi 390 calorieën per uur mee.

Op de schouders
Een kleinere vriendin op je schouders nemen zodat zij het optreden goed kan zien? Geen slecht idee, met dit ritueel verbrand je namelijk 408 calorieën per uur.

Springen
Het feestje is zó geweldig dat je niets liever wilt dan keihard op en neer springen. Dat noemen we nog eens festivalcardio, want je verbrandt met deze work-out 625 calorieën per uur.

Op de teentjes
Sta je vaak op je tenen om te zien wat er op het podium gebeurt? Dan train je je achterwerk en verbrand je ook nog eens 204 calorieën per uur.

Lopen
Of het nou naar de bar is of naar een andere stage, zonder dat je het doorhebt, verbrand je met al die stappen zo 286 calorieën per uur.

Festivals en concerten zijn heel gezond >>

Laatste nieuws

Zie ook