Zo voorkom je bedmijt in je hotelbed

Een recent onderzoek toont aan dat hotels op nummer 3 staan met plekken waar veel bedmijt te vinden is. Experts hebben dé tip hoe je dit voorkomt. 

Lees ook

Kill them all!

Wat doe je als eerste als je je hotelkamer binnenloopt? Naast een vreugdedansje op het bed dan? Waarschijnlijk gooi je je koffer op het bed om je kleding uit te pakken, en je toilettas om je op te frissen. En dat moet je dus juist niet doen.

Als je een zwakke maag hebt, moet je dit stukje misschien even overslaan. Hier volgt een korte uitleg over bedmijt. Bedmijt teert op menselijk en dierlijk bloed. De mijten leggen vaak honderden eitjes die met het blote oog nauwelijks te zien zijn. Een recent onderzoek toont aan dat hotels op nummer 3 staan van plekken waar veel bedmijt te vinden is. Bedmijt verspreidt zich graag via stofzuigers, maar ook via kleding en bagage.

Gelukkig hebben experts een gouden tip. Om de binnendringers te voorkomen zou je volgens hen je bagage direct bij binnenkomst in bad moeten leggen. In bad? Ja, in bad. Want de gladde ondergrond is vrijwel onbegaanbaar voor het ongedierte. Inspecteer vervolgens het bed, het matras en de hoofdsteun van het bed. Zie je veel zwarte stipjes? Dit kan op bedmijt wijzen.

You know what to do. Tenzij je niet graag alleen slaapt. Juk.

Dit is dus waarom je slecht slaapt in een vreemd bed >>

Laatste nieuws

Zie ook