Zóveel salaris heb je nodig om gelukkig te zijn

De volgende keer dat je met je baas je salarisverhoging bespreekt, onthoudt dit: er is een salaris niveau dat je tot op zekere hoogte gelukkiger maakt

Lees ook

Wij willen ook zo’n salaris!

De volgende keer dat je met je baas je salarisverhoging bespreekt, onthoudt dan dit: volgens Angus Deaton, econoom aan de University of Princeton, is er een optimaal salaris voor een gelukkiger leven.

Deaton, die in 2015 de Nobelprijs voor de Economie won, zegt dat er sprake is van een ultiem gevoel van tevredenheid als je een jaarsalaris hebt van zo’n €65.000. Oftewel, hoe hoger je salaris, hoe positiever je over je leven denkt. Een laag salaris daarentegen vergroot de kans op emotionele pijn, ziekte en een eenzaam gevoel.

De studie die Deaton samen met psycholoog Daniel Kahneman uitvoerde, concludeert dat een hoog inkomen zorgt voor een grotere tevredenheid in het leven, maar niet per definitie tot meer geluk leidt. In andere woorden, geluk is te koop… tot op zekere hoogte dan. Of zoals Deaton het zelf zegt:

“Giving people more income beyond €65.000 is not going to do much for their daily mood… but it is going to make them feel they have a better life.”

Dat is wat ons betreft al reden genoeg voor salarisverhoging!

Zo krijg je binnen no time salarisverhoging >>

Laatste nieuws

Zie ook