Mensen die veel nachtmerries hebben zijn creatiever

Echt waar. “Een droom met een bijzondere intensiteit en met een inhoud die als beangstigend wordt ervaren”, zo luidt de omschrijving van een nachtme

Lees ook

Echt waar.

“Een droom met een bijzondere intensiteit en met een inhoud die als beangstigend wordt ervaren”, zo luidt de omschrijving van een nachtmerrie. Niet bepaald een pretje, dus we dromen liever over een fijne vakantie, goddelijk eten of een geslaagde date. Toch is het regelmatig hebben van nachtmerries niet alleen maar vervelend.

Onderzoek van psycholoog Michelle Carr, gepubliceerd in New Scientist, wijst uit dat mensen die vaker nachtmerries hebben ook vaker out-of-the-box denken. Carr ontdekte dat die mensen vaak gevoeliger zijn voor indrukken; ze pikken meer op. Onderzoek uit 1980 van slaaptherapeut Ernest Hartmann vond een soortgelijk verband: mensen met nachtmerries zijn vaak sensitiever. Ze hebben meer gedachten, waardoor ze gevoeliger zijn voor dromen, en zelfs voor dagdromen. De vele gedachten zorgen ook voor extra creativiteit. Het onderzoek van Carr bewijst dat mensen met meer nachtmerries zich beter, expressiever en artistieker kunnen uitdrukken.

Dus schrik je elke nacht wakker? Wees gerust, waarschijnlijk ben je een creatief genie.

Laatste nieuws

Zie ook