9 dingen die je in mei écht wilt doen

Hier is-ie weer! Van inspirerende kunst tot heerlijke hapjes; deze dingen mag je in mei absoluut niet missen. 

Lees ook

Hier is-ie weer!

Van inspirerende kunst tot heerlijke hapjes; deze dingen mag je in mei absoluut niet missen.

Shop
Swan Market
Wat Een unieke markt met honderden kraampjes waar je handgemaakte sieraden, vintage, betaalbare kunst en toffe interieuritems kunt shoppen. Moe van al het rondneuzen? Bij de authentieke foodtrucks kun je onder het genot van livemuziek genieten van (h)eerlijk eten en drinken.
Waar Museumpark, Rotterdam
Wanneer 15 mei

Film
South Pacific, Omniversum
Wat Toe aan een beetje zon? De docu South Pacific neemt je mee naar de weelderige tropische eilanden van het afgelegen West-Papoea. Plof neer in een van de heerlijke stoelen en geniet van al het moois dat deze Indonesische provincie te bieden heeft.
Waar Omniversum, Den Haag
Wanneer t/m 22 mei

Muziek
Bevrijdingspop
Wat Het grootste gratis toegankelijke openluchtfestival van Nederland met optredens van onder andere Nielson, Ronnie Flex & Lil’ Kleine en Chef’s Special. Als dat geen reden is om onze vrijheid groots te vieren…
Waar Haarlemmerhout, Haarlem
Wanneer 5 mei, 11.00-23.00 uur

Check hier de leukste hotspots van Haarlem >>

Food
Amsterdam Kookt
Wat Het lekkerste muziekfestival van Nederland tovert het Olympisch Stadion in mei om tot een bruisend openluchtrestaurant. Unieke pop-uprestaurants, foodtrucks, een wijnplein, biertuin en foodmarket. Need we say more? Bonus: toegang is gratis!
Waar Olympisch Stadion, Amsterdam
Wanneer 5 t/m 8 mei

Shop
Sneakerness
Wat Sneakerfreaks, houd je vast! Dit gigantische sneakerwalhalla komt na een rondreis langs Parijs, Zürich, Keulen en Warschau dit voorjaar weer naar Amsterdam. Van classics tot collector’s items: sneakerfans (wij dus) vinden hier precies wat ze zoeken.
Waar Kromhouthal, Amsterdam
Wanneer 14 en 15 mei

Food
Le Jour du Muguet
Wat Tijdens een bezoek aan dit Frans georiënteerde festival waan je je even in het zonnige Frankrijk. Geniet van de sfeervolle muziek, heerlijke Franse wijnen, klassieke crêpes en inspirerende kunstkraampjes. Je t’aime!
Waar o.a. Kommelplein, Maastricht
Wanneer 1 mei

Kunst
Secret love, sexual diversity in China
Wat Tijdens deze indrukwekkende tentoonstelling kom je alles te weten over de groeiende bewustwording en acceptatie van lesbiennes en homoseksuelen in het hedendaagse China.
Waar Tropenmuseum, Amsterdam
Wanneer 2 t/m 8 mei

Expo
Springsnow Festival
Wat Ontdek Amsterdam in bloei en geniet van de prachtige route langs de roze bloesems die de stad tijdens de lente bedekken.
Waar Check springsnow.nl
Wanneer t/m 21 mei

Laatste nieuws

Zie ook