9 fases die we allemaal doorlopen als we een kater hebben op het werk

We overdrijven niet als we zeggen dat het ervaren van een kater op het werk vergelijkbaar is met een dagtrip naar de hel.  

Lees ook

Happy hangover…

Wat is er erger dan een kater? Een kater op je werk! We overdrijven niet als we zeggen dat een kater op kantoor vergelijkbaar is met een dagtrip naar de hel.

Omdat we al jaren niet leren van onze fouten, zijn we meer dan thuis in wat wij noemen: de negen fases van een kater op het werk.

Fase 1: Nog steeds dronken
Deze blijft je bespaard als je een kater hebt in het weekend, omdat je dan lekker de hele dag in bed kunt blijven liggen. Trots ben je als je om 9:00 uur op kantoor aankomt: je bent erin geslaagd de hele avond op stap te gaan en na drie uur slaap fris en fruitig op het werk te verschijnen. Oftewel, je bent de meest gemotiveerde en enthousiaste persoon op kantoor. Life is great!

Fase 2: Wat heb ik gedaan?!
Het euforische gevoel van zonet heeft helaas niet lang geduurd. Sterker nog: je kater is tot volle bloei gekomen en je begint langzaam te crashen. Je voelt je dom, hebt enorm veel zelfmedelijden, maar je voelt je vooral heel, heel erg ziek.

Fase 3: Paranoia
Iedereen ziet de alcohol van je gezicht sijpelen. Je bloeddoorlopen ogen maken je collega’s bang en de persoon die je aan de telefoon hebt, denkt dat je een man bent omdat je stem 4 octaven is gedaald. Dan zie je je baas druk telefoneren met HR: staat-ie op het punt om je te ontslaan? Nee hoor, je hebt totaal geen last van hallucinaties.

Fase 4: Woede
Kan iedereen alsjeblieft wat zachter praten? Heb ik gezegd dat je mijn koffie daar neer moest zetten? En nee, ik heb de invoices van vorige maand niet naar de verkeerde afdeling gestuurd, stomme zeur.

Fase 5: Lunch!
Je hebt je sinds vanochtend nog niet zo positief gevoeld. Om 12 uur vertrek je naar de kantine om lekker te lunchen. Je bestelt een vet stuk pizza, een sappige burger en cheesy fries met lekker veel ketchup. En natuurlijk een blikje cola.

Fase 6: Uitputting
Je bent zo moe dat de wallen onder je ogen te zwaar zijn om te dragen. Je kruipt onder je bureau om stiekem een dutje te doen, maar eenmaal onder de tafel ben je vergeten waarom je daar ook alweer ging zitten. Kortom: complete verwarring. En je bent zó moe.

Fase 7: Tranen
Het is een heel lange dag. De hele wereld is tegen je en de afdeling financiën heeft je net gebeld om te vertellen dat je de verkeerde data op de spreadsheets hebt gezet. En ja, die moet je nu allemaal aanpassen. Het wordt je even te veel. Je wordt wel heel zwaar gestraft voor je doordeweekse avondje uit. Eenmaal op de wc blijven de tranen maar komen.

Fase 8: Hoop
Het is bijna 5 uur, nog een uurtje en dan is deze helse dag voorbij. Je bent vrij om naar huis te gaan en je in bed te verstoppen. En omdat je deze dag hebt overleefd, gun je jezelf een lekkere afhaalmaaltijd.

Fase 9: Heel even naar de pub
Omdat we nooit leren van onze fouten.

Zo kun je drinken zonder een kater te krijgen >>

Laatste nieuws

Zie ook