36 vragen om opnieuw verliefd te worden

Razend verliefd worden door de volgende 36 vragen te stellen!

36 vragen om opnieuw verliefd te worden

Zelfs de onderzoekers werden verliefd. Het wetenschappelijk liefdesexperiment '‘In 36 vragen verliefd’' is razend populair op internet. Wie heeft het bedacht, waarom is het zo’'n hype en vooral: werkt het voor jou?

Intiem

'‘To fall in love with anyone, do this’' kopte The New York Times vorig jaar. Journalist Mandy Len Catron had een wetenschappelijk liefdesexperiment getest waarmee je– op iedereen– verliefd kunt worden. Althans, dat is wat Mandy ervan maakte. Het idee: je beantwoordt samen met iemand een speciale lijst van 36 vragen, in reeksen van drie, die steeds intiemer worden. Wil je beroemd zijn?’ tot ‘Wiens dood, van al je familieleden, zou je het ergst vinden?’. Nadat alle vragen beantwoord zijn, kijk je elkaar vier minuten stilzwijgend in de ogen. En daarna? Dan moet de vonk bij jullie zijn overgeslagen.

Vlinders

Dat gebeurde in elk geval bij Mandy en de vage kennis die ze bij de klimmuur had ontmoet en had gestrikt voor het experiment. Haar succesverhaal ging als een razende over het internet, want een recept om (eventueel opnieuw) verliefd te worden, wie wil dat nou niet? Velen deden de test ook en al snel werd duidelijk dat niet bij iedereen de vlinders als een dolle gingen fladderen. Volgens psycholoog Arthur Aron, de wetenschapper die de test ontwikkelde, klopt dit, want zo had hij het ook niet bedoeld. Beantwoord samen deze 36 vragen en word verliefd. En vergeet niet elkaar daarna vier minuten in stilte aan te staren.

Reeks 1

1/ Als je iedereen ter wereld mocht kiezen, met wie zou je dan het liefst een eetafspraak hebben? 2/ Zou je beroemd willen zijn? Op welke manier? 3/ Oefen je ooit voor een telefoongesprek wat je gaat zeggen? Waarom? 4/ Waaruit bestaat een perfecte dag voor jou? 5/ Wanneer heb je het laatst voor jezelf gezongen? En wanneer voor iemand anders? 6/ Als je 90 kon worden en je zou de laatste 60 jaar van je leven ofwel het lichaam ofwel de geest van een 30-jarige zou kunnen houden, welke zou je dan willen? 7/ Heb je stiekem een idee over hoe je dood zal gaan? 8/ Noem drie dingen die jij en je partner gemeenschappelijk lijken te hebben. 9/ Voor wat in je leven ben je het meest dankbaar? 10/ Als je iets kon veranderen aan de manier waarop je bent opgevoed, wat zou dat dan zijn? 11/ Neem vier minuten de tijd en vertel je partner je levensverhaal zo gedetailleerd mogelijk. 12/ Als je morgen wakker zou kunnen worden met een goede eigenschap of talent erbij, wat zou dat dan zijn?

Reeks 2

13/ Als een kristallen bol je de waarheid zou kunnen vertellen over jezelf, je leven, de toekomst of iets anders, wat zou je dan willen weten? 14/ Is er iets waarvan je allang droomt om te doen? Waarom heb je het nog niet gedaan? 15/ Wat is de grootste prestatie van je leven? 16/ Wat waardeer je het meest in een vriendschap? 17/ Wat is je meest gekoesterde herinnering? 18/ Wat is je ergste herinnering? 19/ Als je wist dat je over een jaar plotseling zou sterven, zou je dan iets veranderen aan de manier waarop je nu leeft? Waarom? 20/ Wat betekent vriendschap voor je? 21/ Welke rol spelen liefde en genegenheid in je leven? 22/ Deel om de beurt iets wat je een positieve eigenschap van je partner vindt. Deel in totaal vijf dingen. 23/ Hoe hecht en warm is je familie? Denk je dat jouw jeugd gelukkiger was dan die van de meeste mensen? 24/ Hoe voel je je over je relatie met je moeder?

Reeks 3

25/ Doe allebei drie ‘we’-beweringen. Bijvoorbeeld: ‘We zitten in deze kamer en we voelen ons…’ 26/ Maak deze zin af: ‘Ik wilde dat ik iemand had met wie ik kon delen…’ 27/ Als je een goede vriend van je partner zou worden, vertel hem of haar wat dan belangrijk voor hem of haar zou zijn om te weten. 28/ Vertel je partner wat je leuk aan hem of haar vindt; wees heel eerlijk en zeg dingen die je waarschijnlijk niet zou zeggen tegen iemand die je net hebt ontmoet. 29/ Deel een gênant moment uit je leven met je partner. 30/ Wanneer heb je voor het laatst gehuild met iemand erbij? En alleen? 31/ Vertel je partner iets wat je nu al leuk aan hem of haar vindt. 32/ Wat, als er al zoiets bestaat, is te serieus om grappen over te maken? 33/ Als je vanavond zou sterven zonder kans om met wie dan ook te communiceren, waarvan zou je dan het meest spijt hebben dat je het iemand niet verteld hebt? Waarom heb je het diegene nog niet verteld? 34/ Je huis, met alles wat je bezit erin, vliegt in brand. Nadat je je geliefden en huisdieren gered hebt, kun je nog één keer terug om iets in veiligheid te stellen. Wat zou dat zijn? Waarom? 35/ Wiens dood, van al je familieleden, zou je het ergst vinden? Waarom? 36/ Deel een persoonlijk probleem en vraag je partners advies over hoe hij of zij ermee om zou gaan. Vraag ook je partner te vertellen hoe hij zich voelt bij het gekozen probleem.

Heb je de 36 vragen zelf getest? Deel je ervaring op onze Facebook-pagina!

Lees ook: Zo lang hoort een vrijpartij te duren

Beeld: Getty Images