5 dingen die je kunt doen als je Koningsdag háát

Geen zin om je vandaag te mengen in het oranje feestgeruis? Geen zorgen. Met deze tips kom je op een leuke manier je dag door.

5 dingen die je kunt doen als je Koningsdag háát

Lang leve de…

Geen zin om je vandaag te mengen in het oranje feestgedruis? Geen zorgen. Met deze tips kom je op een leuke manier de dag door.

1/ Netflix ’n chill

Kruip lekker in bed, zet de tv aan en laat je entertainen door Netflix. Wil je de koning en kleur oranje vandaag compleet uit je leven verbannen? Waan je in de wereld van het Amerikaanse presidentschap en kijk de hele dag naar House of Cards. Vergeet niet om van tevoren snacks in te slaan (belangrijk: vermijd oranje tompoucen en paprikachips). Wil je toch nog een beetje in de oranjesfeer blijven? Kies dan voor een Orange Is the New Black-marathon en geniet van alle cat fights.

2/ Ga op date 

Herinner je je Mandy Len nog? Ja, die journalist die beweert dat je met de 36 vragen uit een onderzoek van Arthur Aron (opnieuw) verliefd kunt worden. Nieuwsgierig of het voor jou werkt? Neem je date mee naar een lokale bar en doe de test. Proberen kan geen kwaad, toch?

3/ Verstop je in een spa

Koningsdag is het uitgelezen moment om naar plekken te gaan waar het op een weekenddag stervensdruk is, zoals de spa. Laat je de hele dag verwennen en geniet van alle rust. Bonus: je hebt er de dag na Koningsdag nog nooit zó goed uitgezien.

4/ Ga shoppen in Antwerpen 

Of een andere stad in België of Duitsland. In alle Nederlandse steden krioelt het van de oranjefeestgangers, dus die kun je beter vermijden. Oftewel, een goed excuus om een nieuwe garderobe in te slaan.

5/ Boek een lastminute!  

Voor de extreme Koningsdag-haters onder ons: pak je spullen, neem een taxi naar Schiphol en verlaat Nederland. Terwijl iedereen hier in de stromende regen feestviert, lig jij lekker op het strand in Barcelona. Klinkt een stuk aantrekkelijker, vind je niet?

Dit zijn de beste en goedkoopste reisbestemmingen per maand >>