5 X zo kom je een kantoordag door

Hoofdredacteur Claudia Straatmans grijpt elke cursus aan om zich verder te ontwikkelen. Wat zijn haar ultieme kantoor survival tips?

Lees ook

#survivalmode

Hoofdredacteur Claudia Straatmans grijpt elke cursus aan om zich verder te ontwikkelen. Haar laatste ontdekking heet Tony Robbins, óók mental coach van Oprah Winfrey. Wat heeft ze van hem geleerd?

“Don’t take yourself so fucking serious.”

Nee, geen uitspraak van mijzelf, maar van verandergoeroe Tony Robbins. De man die een ‘Unleash the Power Within’ congres in Londen opzweept, een ‘lifetimechanging experience’ waar ik vorige week met mijn vriendinnen was.

Sinds ik daar geweest ben, vraagt iedereen mij of ik de 5 belangrijkste life survival tips wil delen. Dus. Hierbij:

1/ Dance with Fears.

Probeer je angst niet weg te duwen, maar dans er mee. Tony deed het op het podium letterlijk voor. Een vrijwilliger probeerde met zijn vuist Tony’s vuist (de angst) weg te duwen. Gevolg? De vuist duwt terug, en komt knalhard je aura binnen. Het tegenovergestelde (losjes het toe laten) zagen we bij de dans-demonstratie. De angst als danspartner en er valt ruimte. Moraal van het verhaal: zie angst als een partner waar je de quick quick step mee kunt dansen.

2/ Emotion by motion. 

Je kunt je hersens fysiek programmeren. Denk ‘smile’, en er beitelt zich meteen een glimlach op je mond die een positiever gevoel doorgeeft aan je hersens. Deze aloude ‘mindset’ techniek wordt niet alleen door Tony gebruikt, maar ook bijvoorbeeld door Raj, de Thaise goeroe waar Lieke van Lexmond graag mee werkt.

Een andere techniek is:

3/ Denk aan een orgasme.

Een dip? Verdrietig? Hangerig? Je kunt je gemoed in 1 tel veranderen. Denk aan je laatste orgasme, en zelfs de grootste chagrijn begint te giechelen, verandert van gezichtsuitdrukking & gaat rechter op staan. Gebruik deze ‘change your state in a heartbeat’ oefening als je de knop in je hoofd moet omzetten, en je krachtig wil voelen net voordat je een mensenmenigte moet toespreken.

4/ Water & zuurstof.

Eten & slapen dé ultieme bronnen van energie? Tuurlijk je hebt ze nodig, maar vaak word je er moe (of nog moeier van). De enige continue basis van gelijkmatige energie? Water & zuurstof. Je lichaamscellen schrééuwen er om. De hele dag door. Drink ook een glas voordat je op bed gaat, en twee glazen meteen nadat je wakker bent. En qua zuurstof: adem vanuit de buik. Verleerd? Hier de 5/20/10 truuc: 5 seconden inademen, 20 seconden al je longen laten vullen, 10 seconden uitademen.

5/ En vooral: neem jezelf niet te serieus.

Beter bekend als Rule no 5. Met beide benen op de grond. Ik houd er van. Of zoals we hier bij de modebladen zeggen: “Met onze Louboutins stevig in de Hollandse klei.” Met nuchter verstand breng je meestal elke kantoordag tot een goed einde. Een verkering ook, maar dat is een ander verhaal.

Ook kantoor survivaltips? Mail ze naar [email protected]

En niet vergeten hè: 5/20/10.

Laatste nieuws

Zie ook