Dit ingrediënt vergeet je áltijd bij het maken van een cocktail

Ook jij ja! Als we Tess Posthumus, de állerbeste bartender van Nederland, mogen quoten: “We moeten cocktails integreren in ons dagelijks leven. We

Lees ook

Ook jij ja!

Als we Tess Posthumus, de állerbeste bartender van Nederland, mogen quoten: “We moeten cocktails integreren in ons dagelijks leven.” Denk aan een driegangendiner met een bijpassend cocktailarrangement. Steeds meer restaurants hebben zo’n arrangement op de kaart en die combinatie van fijne gerechtjes en knappe drankjes vinden wij GRANDIOOS.

We twijfelen er niet aan dat je cocktails in alle kleuren van de regenboog hebt geproefd (en ja, op vakantie zelfs blauwe), maar heb jij weleens je eigen cocktail gemaakt? De live shakekunsten van een cocktailheld zien er misschien spectaculair en vooral ingewikkeld uit, het is wellicht makkelijker dan je denkt. Volgens World Class Drinks is de nieuwste trend op cocktailgebied ‘cocktails at home’. Na een énorm interessante Mixology Masterclass van Tess te hebben gevolgd, zijn wij ervan overtuigd dat ook jij hier een held in kunt worden!

Tip één is dat je altijd verse ingrediënten in huis moet hebben. Denk aan: munt, frambozen, limoen et cetera – allemaal geven ze een frisse smaak en zijn ze te gebruiken voor de garnering. En hoewel we van alles in de shaker gooien, vergeten we vaak één enorm belangrijk ingrediënt: ijs! Het stabiliseert de intensiteit van alcohol, waardoor de mix écht tot z’n recht komt. Zo creëer je de perfecte cocktail die ook nog eens fijn wegdrinkt.

“Een cocktail maken hoeft helemaal niet ingewikkeld of prijzig te zijn. Je maakt er een in een handomdraai”, aldus Tess. In juni komt haar boek Cocktailpassie uit. Hiermee geeft ze een kijkje in de wondere wereld van het cocktails maken. Wij staan te popelen om al haar cocktailgeheimen te lezen!

Hoera! Tequila is hartstikke gezond >>

Laatste nieuws

Zie ook