Onze Curvy Columnist test Beyoncé’s Ivy Park-collectie

Beyoncé lanceerde deze week haar Ivy Park-collectie. Onze curvy columnist, Mayra Louise, test de collectie. Hoe zit-ie? En wat zijn de leukste stuks? 

What’s the verdict?

Ik heb een zwak voor Beyoncé. Dus toen ik hoorde dat ze ‘Ivy Park’ zou lanceren werd ik behoorlijk nieuwsgierig. Als we de campagne moesten geloven dan zou het een merk zijn die ‘inspireren om sterk, gezond en happy te zijn, welk sportniveau of body-type je ook hebt’. Zou ik erin passen? Er was natuurlijk maar een manier om hier achter te komen…

Mijn eerste indruk van de collectie was positief. Er is veel diversiteit. Van verschillende typen sportleggings tot tops en van toffe truien tot coole jassen. Ook de prijzen vond ik oké, net iets bovengemiddeld maar als de kwaliteit goed is, vind ik dat zelf geen probleem.

Beyoncé style has a size
De collectie gaat van maat XXS tot XL. Hier werd ik enthousiast van totdat ik ontdekte dat XL in dit geval voor een maat 42/44 stond. De maat van de gemiddelde vrouw is 44 dus veel vrouwen hebben een te grote kledingmaat om deze items te dragen. Nu ben ik zelf wel gewend om aan ‘straight size shopping’ te doen, dus ik besloot mijn maatje 48 alsnog in wat Ivy Park items te hullen… Nou ja, dat was het idee. Ik ging voor een body, een high rise sportlegging, een parka, een trui, een pet en een mesh top.

De Ivy Park body
De beelden van Beyoncé in de Ivy Park body waren mijn favoriet dus ik moest en zou ‘m zelf ook proberen. Het bleek een behoorlijke uitdaging te zijn: de body is een onepiece zonder knoopjes of ander handig hulpmiddel. Ook was -ie aan de korte kant voor mijn lichaam. Mijn cup E kwam er aan de zijkant gedeeltelijk uit. Hello side boob! Mijn kont via de nekopening naar binnen wurmen was bijna een workout. Op de foto ziet het er goed uit maar de body is me net iets te klein. Sowieso waren een paar knoopjes aan de onderkant fijn geweest, B.

Ivy park Beyonce Zalando

High rise sportlegging
Lang verhaal kort: mijn kont is te dik. Deze legging is niet hoog genoeg om mijn kont volledig te bedekken. En als je wil sporten in een Ivy Park-legging is dat toch wel een vereiste. Ik kan het Beyoncé niet kwalijk nemen aangezien de XL een maat 42/44 is. Overigens denk ik wel dat vrouwen met maat 46 of 48 deze sportlegging kunnen dragen als ze een wat minder grote kont hebben dan ik.

Ivy park beyonce Zalando

Lichtroze sweater
Deze trui is echt heel tof! Ik vond ‘m in het echt nog leuker dan op de campagnebeelden. Hij is een tikkie oversized en de stof is fijn en comfy. Vrouwen met een maat 48 (ik draag 44/46 boven de heupen) kunnen deze ook zeker aan.

ivy-park-beyonce-mayra-louise

Het eindoordeel
Het is mogelijk om een paar items uit de Ivy Park-collectie te dragen als je een grotere maat hebt, maar het zou natuurlijk te gek zijn als de volgende collectie een of twee maten groter gaat. De materialen zijn fijn, ik kan me voorstellen dat het prettig is om hierin te sporten. Hopelijk komt de volgende collectie er ook in plus sizes zodat ook de vrouwen met een grotere maat can get in formation with Beyoncé.

Wil je lezen wat Mayra van de andere stuks uit de collectie vond? Check haar blog voor de volledige review.

Je shopt de gehele Ivy Park-collectie bij Zalando!

[sm-product-feed id=”33697″]

Laatste nieuws