Door deze truc krijgt je jeans de perfecte fit

Met gereedschap uit de keukenkast. Het is liefde op het eerste gezicht. Koken in heet water Kijk voor je een sprintje naar de kleermaker trekt ee

Lees ook

Met gereedschap uit de keukenkast.

Het is liefde op het eerste gezicht. Dus je wilt die te gekke jeans koste wat het kost mee naar huis nemen. Helaas zit hij bij thuiskomst toch niet zo fitted als gehoopt en je treurt. Gelukkig zijn er tal van tips en tricks die je thuis kunt doen om die o zo leuke jeans PERFECT te maken >>

Koken in heet water
Kijk voor je een sprintje naar de kleermaker trekt eerst in je keukenkast. De beste manier om je jeans een maatje kleiner te maken is hem in een soeppan water aan de kook te brengen en hem een tijdje te laten pruttelen. Laat je jeans 20 tot 30 minuten sudderen. Laat je broek daarna uitlekken en doe hem in de droger op een warm standje. Let op: nooit doen met een broek waar stretch in zit. Je kookt dan het elastiek kapot, waardoor je broek juist gaat lubberen.

Draag hem in bad
Min of meer het bovenstaande – maar dan op maat gemaakt. Er zit een risico aan het stoofpotverhaal (namelijk dat-ie te klein wordt), en mocht je toch gaan badderen in een heet bad, aarzel dan niet om alvast je nieuwe jeans aan te trekken. De stof zal zich samentrekken, waardoor de denim wat krimpt – en doordat je de spijkerbroek aanhebt zal-ie zich volledig vormen naar je lichaam. Enige nadeel: je moet hem aanhouden totdat-ie helemaal droog is.

Wees experimenteel
Je hebt de taille van Maartje Verhoef en het WOWZER achterwerk van Nicki Minaj. We begrijpen heel goed dat het een onwaarschijnlijke taak is om de perfecte jeans te vinden. Gelukkig kun je thuis een beetje experimenteren. Ja-ha, voor alles een oplossing: mix ¾ kopje warm water met ¼ kopje wasverzachter, doe dat vervolgens in een spuitflesje en schud goed. Spray de vloeistof op de plekjes die je een maatje kleiner wilt hebben en laat even intrekken. Vervolgens gooi je de spijkerbroek in de droger op de hoogste stand. Et voilà, de perfecte jeans!

Zo zit de ‘wedgie jeans’ bij 5 verschillende lichaamsvormen >>

Laatste nieuws

Zie ook